Ilgamečio regbio puoselėtojo gimtadienis paminėtas tradiciniu turnyru Kaune

  • Teksto dydis:

Kaune įvyko 37-asis tarptautinis jaunių regbio turnyras "Ąžuolo" taurei laimėti. Trijose amžiaus grupėse varžėsi komandos iš Lietuvos, Latvijos ir Rusijos.

Renginio metu buvo pasveikintas ir ilgametis Lietuvos regbio puoselėtojas Vytautas Vasilenko, pirmadienį paminėjęs savo 72-ąjį gimtadienį.

Daugkartinis Lietuvos čempionas, nusipelnęs regbio treneris ir teisėjas, Kauno vaikų ir jaunimo regbio klubo "Ąžuolas" prezidentas V. Vasilenko nenorėjo girtis nuveiktais darbais.

"Kiek galėjau, tiek padėjau regbiui. Stengiuosi, kad būtų kuo geriau. Kartais norisi daugiau negu gali. Yra darbų, kuriuos buvo galima nuveikti prasmingiau", - sakė V. Vasilenko.

Jau 37-ąjį kartą surengtas tarptautinis moksleivių turnyras yra žinomas visoje Europoje. V. Vasilenko apgailestauja, kad dėl prastos turnyro sistemos, užsienio komandų skaičius pastaraisiais metais gerokai sumažėjęs.

"Smagu, kad vyksta tokia šventė. Turnyras organizuojamas jau 37-us metus, todėl matau kaip keičiasi žaidimas, kaip tobulėja sportininkai. Gaila, kad dabartinė sistema neleidžia turnyro rengti dvi dienas. Užsienio šalims važiuoti dėl vienos dienos neapsimoka. Anksčiau turnyre yra dalyvavusios Prancūzijos, Italijos,  Rumunijos, Čekijos Danijos ir kitų šalių regbininkai", - pasakojo V. Vasilenko.

Regbio mylėtojas neketina sustoti ir sieks, kad turnyras susigrąžintų savo prestižą.

"Bandysime įtikinti federaciją, siekiant praplėsti čempionatą. Norėčiau, kad 38-as čempionatas pritrauktų daugiau užsieniečių ir galėtume turėti didelę regbio šventę", - pridūrė V. Vasilenko.

"Ąžuolo" taurės turnyre, penkiolikmečių grupėje, nugalėjo Vilniaus VRA atstovai, finale 15:5 įveikę Kauno "Ąžuolo-Tauro" ekipą. Trylikamečių varžybose triumfavo Vilniaus "Geležinio vilko" žaidėjai, lemiamoje akistatoje 10:5 nugalėję Šiaulių "Vairo" jaunimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

regbio entuziastas

regbio entuziastas  portretas
sveikiname Vytauta sventes proga ! saunuolis regbio puoseletojas propagandistas praktikas ! regbis tikru vyru sportas ! /sveikina praeito tukstantmecio regbistas megejas/

baisus ir negeras

baisus ir negeras portretas
Baisus ir negeras zmogus pradejes dirbti buvusiame vaiku darzlyje ikures regbio kluba senu darbuotuoju saskaita kur be iseitines ismete sargus ir aptarnaujanti personala. Tai zmogus lipantis per kitu kaukoles , jam laikas butu pasirinkti vieta naujose kapinese ir ramiai laukti dievo palaiminimo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių