Imtynininkas V. Laurinaitis Paryžiuje iškovojo bronzos medalį

  • Teksto dydis:

Paryžiuje vykstančiame imtynių Grand Prix turnyre sėkmingai rungėsi ir bronzos medalį iškovojo buvęs joniškietis Vilius Laurinaitis.

Graikų-romėnų imtynių turnyre Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis svorio kategorijoje iki 98 kilogramų aiškia persvara per pusantros minutės įveikė lenką Marciną Olejnyczaką, o ketvirtfinalyje vos per 28 sek. ant menčių patiesė kazachą Alichmaną Syzdykovą, tačiau pusfinalyje nusileido vietinės publikos numylėtiniui pasaulio čempionui Meloninui Noumonvi (0:3), o mažajame finale dėl trečios vietos įrodė savo pranašumą prieš švedą Fredriką Schoną (3:0).

Svoryje grūmėsi 13 atletų.

Penktą vietą tarp 11 dalyvių iškovojo Julius Matuzevičius (80 kg). Taip pat iš Joniškio kilęs atletas pirmoje kovoje įveikė šveicarą Joną Bossertą (3:0). Antroje dvikovoje su azerbaidžaniečiu Elvinu Mursalijevu Julius ilgą laiką pirmavo rezultatu 4:0, tačiau antroje dvikovos dalyje neatlaikė būsimo turnyro nugalėtojo spaudimo ir pralaimėjo rezultatu 4:8.

Paguodos imtyje Julius pranoko kazachą Zasulaną Košanovą (3:0), tačiau kovoje dėl bronzos tokiu pat rezultatu nusileido Mteuszui Wolnui iš Lenkijos.

Pasaulio čempionato trečios vietos laimėtojas Edgaras Venckaitis (66 kg, 18 dalyvių) pirmoje dvikovoje nusileido Prancūzijai atstovaujančiam Artakui Margarianui ir liko vienuoliktoje vietoje.

Sekmadienį Aleksandras Kazakevičius (85 kg, 12 dalyių) pirmoje dvikovoje susitiks su estu Alo Toomu, o po trijų metų pertraukos į tarptautinę areną grįžęs Valdemaras Venckaitis (75 kg, 12 dalyvių) jėgas išmėgins su vengru Martinu Szabo.

Graikų-romėnų imtynių turnyre kovoja 92 sportininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių