Irkluotojas M. Griškonis – Europos vicečempionas

  • Teksto dydis:

Mindaugui Griškoniui nepavyko po šešių metų pertraukos susigrąžinti Europos čempiono titulo, tačiau Glazge vykstančiose Senojo žemyno pirmenybėse Lietuvos irkluotojas pasipuošė sidabro medaliu.

Pirmoje distancijos pusėje M.Griškonis irklavo ketvirtas, tačiau varžovų į priekį nepaleido. Likus 500 metrų lietuvis pakilo į pirmą poziciją, bet norvegas Kjetilis Borchas buvo čia pat.

Vienu metu pirmaujantis irkluotojas keitėsi kas sekundę. Vis dėlto paskutiniuose metruose norvegui pavyko atitrūkti ir pelnyti auksą (6:49.95). M.Griškonis atsiliko 0.73 sek.

Bronzą iškovojo šveicaras Romanas Roeoesli (6:52.060).

M.Griškonis užtikrintai atrodė viso čempionato metu – jis laimėjo ir pirmąjį atrankos (6:55.070), ir pusfinalio plaukimą (6:56.670).

 

Kaip vienvietininkas, M.Griškonis žemyno čempionu yra tapęs 2009, 2011 ir 2012 metais, 2007 ir 2016 m. tapo Europos vicečempionu, o 2014 m. iškovojo bronzą.

2015 m. jis pelnė pasaulio čempionato bronzą, o po metų olimpiniame Rio de Žaneire užėmė 2 vietą dviviečių porinių valčių klasėje.

Sekmadienį Glazge startavo ir Lina Šaltytė-Masilionė, kuri vienviečių valčių B finale distanciją įveikė per 7 min. 47.89 sek., finišavo pirma ir galutinėje įskaitoje užėmė 7-ą vietą.

Pasveikino prezidentė ir premjeras

Su šia pergale irkluotoją pasveikino ir prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Pasak šalies vadovės, puikią sportininko laimėjimų kolekciją papildė dar vienas svarus apdovanojimas, įrodęs ryžtą užtikrintai siekti pergalės ir sportinio charakterio tvirtumą“, – rašoma prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Šalies vadovė padėkojo M. Griškoniui už visai Lietuvai padovanotą džiaugsmą ir patvirtinimą, kad šaliai atstovauja išskirtinio meistriškumo irkluotojai.

„Valstybės vadovė palinkėjo sportininkui daug jėgų ir drąsos siekti naujų aukščiausių pergalių“, – teigiama pranešime.

Anot ministro pirmininko, M. Griškonis „dar kartą įrodė savo ryžtą ir profesionalumą, pasipuošdamas septintuoju medaliu“.

„Šis medalis svarbus ne tik sportininkui, bet ir Lietuvai. Dėkodamas sportininkui jis (premjeras – BNS) palinkėjo didžiausios sėkmės ir puikių pasiekimų ateityje“, – rašoma Vyriausybės pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

m

m portretas
malacius mindaugas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių