Įspūdinga jachtos „Ambersail“ pergalė vienoje žymiausių pasaulio regatų

  • Teksto dydis:

Po penkių lenktynių dienų lietuvių jachtos „Ambersail“ įgula užtikrintai laimėjo pirmą vietą vienos žymiausių pasaulio regatų „Antigua sailing week“ pirmojoje grupėje, kurioje rungtyniavo didžiausi regatos laivai. Daugiau nei 1000 buriuotojų iš 20 skirtingų pasaulio šalių sulaukusi regata tapo įspūdinga lietuvių jachtos Karibų sezono pabaiga, po kurios ji pajudės Europos link.

Paskutinę varžybų diena jachtos „Ambersail“ įgula prie starto linijos stojo kaip savo grupės lyderė, turinti 4 taškų atotrūkį nuo artimiausios konkurentės rusų įgulos „Weddel“. Šiai pasitraukus iš kovos, lietuviai užtikrintai ir be didelio vargo finišavo pirmi įtvirtindami šios savaitės pergalių virtinę.

„Nuo pat ryto buvome užsidegę. Labai norėjome laimėti ir paskutinį plaukimą. Distanciją įveikėme be klaidų ir taip užtvirtinome pergalę bendrojoje įskaitoje“, - po varžybų teigė komandos vadovas Arvydas Paunksnis.

Šios varžybos lietuviams buvo permainingos. Pačią pirmąją dieną jachta „Ambersail“ dėl kurso nesilaikymo buvo diskvalifikuota ir atsidūrusi pačioje bendrosios įskaitos pabaigoje. Tačiau įgula parodė kovingą dvasią ir jau antrąją varžybų dieną iškovojo dvi pirmąsias vietas, vėliau pratęsdama šį pergalių maratoną.

„Per visas varžybas sunkiausia buvo patirti nesėkmę pačią pirmąją dieną. Kita vertus, net ir tada supratome, kad galime konkuruoti ir laimėti, todėl nepasidavėm. Antrosios dienos dvi pirmos vietos suteikė įgulai tikėjimą, kad galime būti pirmi. Ši įgula jau antrus metus dalyvauja Karibų regatoje ir jau įgudo dirbti drauge. Manau, mūsų pergalė parodo, kad varžybose svarbiausia sklandus įgulos darbas“, - džiaugėsi A. Paunksnis.

„Antigua sailing week“ regata organizuojama nuo 1968-ųjų ir laikoma viena iš penkių prestižiškiausių pasaulio regatų. Kasmet varžybos sulaukia daugybės dalyvių iš viso pasaulio, tarp jų ir garsių bei daug pasiekusių buriuotojų. Šiemet regatoje dalyvavo daugiau nei 1000 buriuotojų iš 20 skirtingų pasaulio šalių, o tarp konkurentų buvo galima rasti ir „Volvo Ocean Race“ lenktynių aplink pasaulį nugalėtojus Ianą Walkerį bei Julesą Salterį, buriuojančius jachta „Gladiator“.

Ši regata jachtai „Ambersail“ Karibų regione šiemet buvo paskutinė. Artimiausiu metu jachta su nauja įgula per Atlantą pasuks Europos, o vėliau ir Lietuvos link. Klaipėdos uostą „Ambersail“ turėtų pasiekti pirmoje birželio pusėje.


Šiame straipsnyje: Ambersailburiavimasregata

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aja

Aja portretas
Tai va- Lietuvai jurine valstybe!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių