Iššūkis karatistams – olimpinės taisyklės

  • Teksto dydis:

Taline surengtame dešimtajame Šiaurės šalių karatė čempionate ("Nordic") Lietuvos rinktinė iškovojo šešis medalius.

Kumitė ir kata varžybos, kuriose dalyvavo beveik 300 sportininkų iš Danijos, Švedijos, Norvegijos, Suomijos, Islandijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos, vyko pagal Pasaulio karatė federacijos (WKF) olimpinės programos taisykles. Mūsų šaliai atstovavo 25 kovotojai.

Suaugusiųjų grupėje kumitė bronzos medalį iškovojo radviliškietis Remigijus Jurgilaitis (svorio kategorija iki 84 kg, klubas "Kentauras"). Aukso ir sidabro medalius pelnė Latvijos atstovai Andrejus Ozerovas ir Denisas Sadikovas.

Trečią vietą užėmė ir Lietuvos vyrų kumitė komanda, kurią sudarė Dovydas Valionis, Karolis Čiutra, Vaidotas Dobrovolskas, R.Jurgilaitis ir Petras Ąžuolas Kalpokas. Sėkmingiau pasirodė danai ir estai.

Jaunių grupėje kumitė bronzos medalį iškovojo mažeikiškis Ignas Žvikas (iki 70 kg, "Žemaitis"), o kata – šiaulietis Deimantas Jurgutavičius ("Baltasis tigras").

Jaunimo grupėje "Nordic" kumitė vicečempionu tapo mažeikiškis Mantas Lobanovas (iki 76 kg, "Danas"), o šiaulietis Tomas Balčius (iki 68 kg, "Baltasis tigras") užėmė trečią vietą.

Tarp rinktinių daugiausia trofėjų susižėrė Danijos komanda, iškovojusi 10 aukso, 5 sidabro ir 16 bronzos medalių. Toliau išsirikiavo švedai (7, 5, 5), suomiai (7, 3, 10), norvegai (5, 7, 9), latviai (4, 4, 6), estai (2, 7, 11) ir islandai (0, 3, 2).

"Rezultatai rodo, kad galime sėkmingai konkuruoti su pajėgiausiais Šiaurės šalių karatė meistrais. Tačiau mūsų sportininkai dar neprisitaikę prie WKF olimpinių taisyklių, tai atsiliepė ir teisėjų vertinimams. Vis dėlto kovingumo ir motyvacijos nestokojame", – sakė Lietuvos karatė federacijos (LKF) trenerių tarybos pirmininkas Kazimieras Bartkevičius.

"Nordic" kongrese nuspręsta, kad kitas Šiaurės šalių karatė čempionatas vyks 2018-aisiais Tamperėje (Suomija), o 2019 m. – Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: Karate

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių