Jachtos „Lietuva“ įgula – vėl ant apdovanojimų pakylos

  • Teksto dydis:

Vakar finaliniame regatos uoste Ščecine jachtos „Lietuva“ įgula buvo apdovanota. Antrajame regatos „The Tall Ships Races“ etape iš Rygos į Ščeciną lietuvių įgula savo klasėje iškovojo trečiąją vietą.

Lenkijos uostas Ščecinas regatos dalyvius priėmė labai šiltai. Visas miestas buvo pilnas šventiško šurmulio, vyko koncertai, įvairūs renginiai. Įguloms buvo rengiamos sportinės varžybos, ekskursijos po miestą, muziejus, įžymias vietas. Sekmadienį Ščecino miestą nuspalvino linksmas įgulų paradas – tikras jaunystės ir gerų emocijų siautulys, po jo vyko regatos apdovanojimų ceremonija. Po visų apdovanojimų buriuotojai linksminosi  įgulų vakarėlyje.

Apdovanojimų ceremonijoje  prizai pradėti teikti nuo mažiausių laivų. Šiais metais D grupėje dalyvavo kaip niekada daug laivų – 21 laivas. Nors šioje regatoje ilgaamžiai „Lietuvos“ priešininkai rusų jachta „Akela“ finišavo dviem valandom vėliau, perskaičiavus rezultatus jie laimėjo pirmąją vietą. Antrąją vietą užėmė belgų „Tomidi“, trečią – „Lietuva“.

C klasėje tarp nugalėtojų absoliučiai domino regatos lenkai – pirmąją vietą užėmė „Admiral Dickman“, antrąją „Sharki“, trečią – „Dar Szczecina“.

Nugalėtojai susilaukė audringo apdovanojimų ceremonijos žiūrovų ovacijų.

Tarp didžiųjų laivų pirmavo norvegai. A klasėje  pirmieji buvo norvegų „Statsraad Lehmkuhl“, antri švedai „Tre Kronor af Stockholm“, treti – lenkai „Fryderyk Chopin“.  

B klasėje pirmąją vietą iškovojo norvegų „Liv“, antrąją suomių „Helena“, o trečią – Jungtinės karalystės „Maybe“ burlaivis. Šioje klasėje plaukusiai

Klaipėdos universiteto škunai „Brabander“ varžybose oro sąlygos nebuvo labai palankios. Jie užėmė šešioliktą vietą.

Daugiausiai skirtingų tautybių – net penkiolika – buvo norvegų „Christian Radich“ burlaivyje. Jie gavo prizą kaip pats „internacionaliausias“ laivas

Jauniausios įgulos prizą gavo lenkų „Urtica“ jachta. Jos įgulos narių amžiaus vidurkis – truputį daugiau nei devyniolika metų, o laivo kapitonui – vos dvidešimt.

Specialų prizą gavo ir Latvijos jachta „Spaniel“. Jie pirmieji kirto finišo liniją.

Apdovanoti buvo ir iš tolimiausių uostų atplaukę laivai – Omano burlaivis „Shabab Oman“, jie gavo ir draugiškiausios įgulos apdovanojimą, brazilų „Cisne Branco“ ir meksikiečių „Cuauhtemoc“.

Šiandien daugelis burlaivių jau palieka Lenkijos uostą. „Lietuva“ po įgulos pasikeitimo taip pat išplaukia iš Lenkijos uosto. Pakeliui į Klaipėdą jie dar ketina užsukti į Gdanską. Gimtajame uoste „Lietuva“ planuoja būti rugpjūčio 10 d.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių