Jaunieji futbolininkai varžosi dėl R.Poškaus taurės

Jaunieji futbolininkai varžosi dėl R.Poškaus taurės

Vakar klaipėdiečiai pergale – 1:0 prieš Karlskronos (Švedija) bendraamžius pradėjo jau ketvirtą kartą organizuojamą tarptautinį jaunių futbolo turnyrą dėl mūsų mieste užaugusio Lietuvos rinktinės puolėjo Roberto Poškaus taurės.

Šiemet norą rungtyniauti turnyre pareiškė dešimt keturiolikmečių berniukų komandų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Švedijos. Čempionai paaiškės jau šį sekmadienį (liepos 9 d.).

Pirmajame R.Poškaus turnyre 2003 metais čempionais tapo Šiaulių miesto komanda. Po metų - svečiai iš Kaliningrado. O pernai nugalėtojų titulas atiteko klaipėdiečių ekipai, kurią treniravo Vladimiras Ivanovas.

Šiemet Klaipėdai atstovauja du kolektyvai – 1991 metais gimusių moksleivių ekipa (treneris Gintaras Balčiauskas) ir jungtinė komanda, sudaryta iš vieneriais metais jaunesnių berniukų (treneriai Rimantas Skersys ir Romualdas Norkus).

R. Poškus, dėl kurio taurės varžosi jaunieji futbolininkai, gimė 1979 m. gegužės 5 d. Klaipėdoje. Jis futbolo gudrybių mokėsi pas dabartinį mūsų miesto futbolo mokyklos direktorių Antaną Adomyną, neseniai atšventusį savo penkiasdešimtmetį.

R. Poškus 1999 metais labai sėkmingai debiutavo Lietuvos nacionalinėje rinktinėje - per trejas rungtynes įmušė du įvarčius. Rinktinėje iš viso yra sužaidęs 30 rungtynių ir pelnęs 7 įvarčius. Dabar 27 metų futbolininkas gina Sankt Peterburgo „Zenit“ klubo garbę.

Vienas šio vaikų futbolo turnyro idėjos bendraautorių A.Adomynas teigė, kad panašios tarptautinės varžybos skatina jaunuosius futbolininkus tobulėti bei siekti kuo aukštesnių rezultatų. „Pastebėjome, kad klaipėdiečiai labai atkakliai kovoja su kitų šalių bendraamžiais. Tikimės, kad taurė ir šiemet liks Klaipėdoje“, - sakė A.Adomynas.

Šiandien „Moksleivių“ stadione (Paryžiaus Komunos g. 16 A) susitinka:

10.00 val. Monki (Lenkija) – Kaunas

11.15 val. Karlskrona (Švedija) – Liepoja (Latvija)

16.00 val. Monki – Klaipėda I

17.15 val. Liepoja – Kaunas

„Baltijos“ stadione (Dubysos g. 4):

10.00 val. Vilnius – Klaipėda-II

11.15 val. Piarnu (Estija) – Kaliningradas (Rusija)

16.00 val. Klaipėda-II – Panevėžys

17.15 val. Vilnius – Kaliningradas



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių