Jaunieji karatistai Lenkijoje skynė medalius

  • Teksto dydis:

Jaunieji Kauno rajono karatė sportininkai iš Lenkijoje vykusio tarptautinio WKF karate turnyro „Polish open 2016“ parsivežė sidabro ir bronzos medalius.

Bielsko-Biala mieste antrąjį spalio savaitgalį vykusiame „Polish open 2016“ dalyvavo 1659 sportininkai iš 31 pasaulio valstybės. Didžiulėje sporto arenoje tarp trisdešimt kitų pasaulio valstybių vėliavų kabėjo ir Lietuvos trispalvė.

Lietuvai atstovavo vienuolika sportininkų, tarp jų – devyni Giedriaus Linarto auklėtiniai iš Garliavos „Budo“ klubo: Ąžuolas Pečiukaitis, Justas Steponkevičius, Aironas Drūlia, Titas Minelga, Augustas Vilkas, Rokas Jadvinskis, Matas Katauskas, Agnė Plioplytė ir Vaida Astašauskaitė.

Asmeninėse rungtyse geriausiai sekėsi tautiečiui M. Katauskui, kuris kumitė rungtyje (U12, +40 kg) užėmė antrą vietą, ir Titui Minelgai, kuris kumitė rungtyje (U14, +50 kg) užėmė trečią vietą. T. JaMinelga, Augustas Vilkas ir Rokas Jadvinskis dalyvavo vaikinų U14 komandinėje kumitė rungtyje ir pasidabino bronzos medalius.

Nuo vaikinų neatsiliko ir merginos, kurios U14 merginų komandinės kumitė rungties finale nusileido tik danėms ir lipo ant sidabrinio pakylos laiptelio. Merginų komandai atstovavo V. Astašauskaitė, Kamilė Ščiukaitė (iš Šiaulių „Baltojo tigro“) ir A. Plioplytė.

„Budo“ prezidentas ir treneris G. Linartas džiaugiasi sportininkų pasiekimais. Anot trenerio, karatė varžybos pagal WKF stilių pasižymi labai aukštu lygiu. Tokio rango varžybose laimėti nors vieną medalį – aukštas pasiekimas.

„Labai džiugu, kad keli sportininkai nepabūgo dalyvauti ne tik savo, bet ir vyresnio amžiaus kategorijos rungtyse. Manau, kad jie gavo labai neįkainojamą pamoką, po kurios tik tobulės“, – sakė G. Linartas.

V. Astašauskaitės išvyką į šias varžybas parėmė Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas. Pasak trenerio, visuomenė pradeda suprasti, kaip svarbu remti ir skatinti jaunuosius talentus. „Tikėkimės, kad šis pavyzdys bus užkrečiamas, o ateityje bus galima pamatyti daugiau gabių, Lietuvą atstovaujančių, vaikų. Galbūt ateityje jie taps olimpiečiais“, – vylėsi G. Linartas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jolita

Jolita portretas
Visus Lietuvos sportininkus nuoširdžiai sveikinu. Didžiuojuosi savo vaiku ir jo pasiekimais. Linkiu visiems būti užsispyrusiais, turėti tikslų, kurių nuosekliai sieksite. Sėkmės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių