Jaunieji Klaipėdos ledo ritulininkai tapo Latvijos čempionais

„Klaipėdos“ ledo ritulio klubo vaikų (iki 10 metų) komanda laimėjo Latvijos dešimtmečių čempionatą ir pirmą kartą šios valstybės istorijoje tapo kitos šalies komanda, nugalėjusia vaikų čempionate.

Klaipėdiečiai 16-os komandų A grupėje (silpnesnėje B grupėje žaidė dar 13 ekipų) per 15 rungtynių surinko 43 taškus ir tik kartą suklupę rungtynėse su Rygos „Pardaugava 08“ komanda po baudinių serijos, užtikrintai užėmė pirmą vietą.

Antroje vietoje liko Rygos HS „Riga 09“ komanda, surinkusi 40 taškų, treti – garsaus latvių ledo ritulininko Oskaro Bartulio Rygos „BHC 37“ klubo ledo ritulininkai, surinkę 36 taškus.

Beje, 2008-ais metais gimusių ir jaunesnių klaipėdiečių komanda Latvijos ledo ritulio istoriją perrašinėja antrus metus iš eilės. Pernai Klaipėdos vaikai Latvijoje užėmė antrą vietą U-9 amžiaus grupėje.

„Ypatingo recepto šiai sėkmei nėra. Labai gabūs vaikai, kurie jau senokai žaidžia kartu ir gerai sutaria aikštėje ir už jos ribų. Tą patį galiu pasakyti ir apie tėvelius, kurie labai daug prisidėjo prie komandos sėkmės ir yra rimta pagalba viso sezono metu“,- apie komandą sakė jos treneris Sergejus Jakuta.

Klaipėdiečiai čempionate pelnė daugiausiai įvarčių iš visų komandų – 57, o jos atstovas Deimantas Šulinskas su 13 įvarčių ir 8 rezultatyviais perdavimais (21 taškas), tapo rezultatyviausiu čempionato žaidėju.

Trečias – kitas klaipėdietis Michailas Puzikovas (19 taškų). HC „Klaipėda“ U-10 ekipa nugalėjo ir savo amžiaus grupėje Nacionalinėje vaikų ledo ritulio lygoje Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių