Jaunosioms gimnastėms – meistriškumo pamokos

Jaunosios uostamiesčio gimnastės turėjo retą progą susipažinti su 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinių varžybų prizininke, ritminės gimnastikos bronzos medalininke Anna Rizatdinova iš Ukrainos. Meistriškumo pamoką vedusi viešnia atkreipė dėmesį, kad ir Klaipėdoje mato būsimų gimnastikos žvaigždžių.

Dar pernai, kai garsi Ukrainos sportininkė viešėjo Dalios Kutkaitės turnyre Vilniuje, jaunąsias Klaipėdos gimnastes treniruojanti Viktorija Bagrijeva pakvietė A.Rizatdinovą atvykti į uostamiestį.

25-erių sportininkė – labai aukšto lygio gimnastė. Ji pastaruosius metus aktyviai dalyvavo įvairaus lygio varžybose ir pasaulio, ir Europos turnyruose, kuriuose skynė laurus.

Deja, savo profesionalią karjerą baigė po Rio de Žaneiro olimpiados, kur laimėjo trečiąją vietą. Prieš tai vykusiose olimpinėse žaidynėse 2012-aisiais Londone ji buvo 10.

"A.Rizatdinova dabar ketina pati treniruoti jaunąsias sportininkes. Ji mielai sutiko Klaipėdos mergaitėms vesti meistriškumo pamoką, parodė, ką pati sugeba, pamokė mūsų auklėtines gimnastikos paslapčių. O tai labai svarbu siekiant rezultatų", – pasakojo V.Bagrijeva.

Olimpinių žaidynių prizininkė Klaipėdoje viešėjo labai trumpai, tačiau po susitikimo su uostamiesčio gimnastėmis A.Rizatdinova jų trenerėms aiškiai pasakė, kad tarp jų auklėtinių yra labai perspektyvių gimnasčių.

"Klaipėdos gimnastės pastaruosius ketverius metus yra pačios stipriausios Lietuvoje. Kiekvienoje amžiaus grupėje yra čempionių. Labai džiaugiuosi, kad mano ir Annos nuomonės sutapo dėl mano auklėtinės Majos Gaiduk, kurią treniruoju jau 10 metus, nuo trejų metukų. Anna teigė, jog mergaitė yra labai gabi ir perspektyvi, tereikia dirbti ir tobulėti toliau", – teigė V.Bagrijeva.

Anot klaipėdietės trenerės, jos auklėtinėms susitikimas su A.Rizatdinova labai vertingas ir dėl patarimų, ir dėl praktikos.

"Mergaites domino, kaip susikaupti prieš varžybas, kaip ji pati tai darė. Anna tikino, jog nereikia pasiduoti blogoms mintims, nenusiminti ir nenusileisti. Klausimų buvo labai daug", – teigė V.Bagrijeva.

V.Bagrijeva kartu su savo mama Valentina Bagrijeva treniruoja kelias dešimtis klaipėdiečių. Valentina buvo pirmoji Klaipėdoje, kuri 1976 m. pradėjo treniruoti gimnastes.

"Dirbame labai daug ir, praėjus tiek daug metų, turime gražių rezultatų", – džiaugėsi V.Bagrijeva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių