Jaunosios Lietuvos rankininkės sutriuškino brites

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje vykstančiame Europos merginų (iki 17 metų) rankinio čempionate ir toliau neklumpa Lietuvos rinktinė.

Penktadienį trečiosiose B grupės rungtynėse lietuvaitės be didesnio vargo 42:22 įveikė varžoves iš Didžiosios Britanijos ir dar labiau priartėjo prie varžybų finalo.

Penktadienį Lietuvos rinktinė žaidimo kontrolę į savas rankas paėmė jau nuo pirmųjų sutikimo minučių ir Didžiosios Britanijos ekipai apie pergalę neleido net pagalvoti. Jau pirmojo kėlinio metu Lietuvos rinktinė sau susikūrė dviženklį pranašumą ir ilgąją pertrauką ilsėtis išėjo rezultatui esant 20:10.

Po ilgosios pertraukos vaizdas aikštėje per daug nesikeitė: greitos atakos bei universalus puolimas leido mūsų šalies merginoms ir toliau didintis savąjį pranašumą. Rezultatyviausias rungtynes čempionate sužaidusi Aušra Šponė varė į neviltį brites, o iki galo susikaupimo išlaikiusi Lietuvos rinktinė triumfavo rezultatu 42:22.

Ši pergalė Lietuvos merginoms leido įsitvirtinti pirmoje B grupės vietoje, kadangi Ukraina savąjį susitikimą penktadienį pralaimėjo mūsų komandos jau įveiktai Suomijos komandai. Suomės šventė pergalę rezultatu 26:22. Ši suomių pergalė Lietuvai reiškia, jog net ir pralaimėjusi Ukrainai 5 įvarčių skirtumu Lietuvos rinktinė dar žengtų į čempionato finalą.

Kitoje grupėje sparčiai link finalo artėja Portugalijos rinktinė, kuri penktadienį net 40:25 nugalėjo turkes. Paskutines rungtynes Portugalija žais šeštadienį su Baltarusijos ekipa. Portugalės į čempionato finalą žengtų net ir sužaidusios lygiosiomis su baltarusėmis, kurios penktadienį nesunkiai nugalėjo Gruzijos komandą 29:16.

Lietuva: Aušra Šponė 9, Austėja Rimkutė 6, Akvilė Tolvaišaitė 5, Ugnė Kavalenkaitė ir Greta Valatkevičiūtė po 4, Karolina Čekuolytė 3, Greta Makovskytė, Ugnė Malinauskaitė ir Ūla Šyvytė po 2, Inga Sadauskaitė, Rusnė Markinaitė ir Viltė Masaitytė po 1.

Didžioji Britanija: Storm Judge 7, Kare Muir 5, Beth Gibb 3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių