Kai tikslas – elektroninis bilietas į automobilių sportą

  • Teksto dydis:

Šią savaitę startavo antrasis Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių "Neste Dream 2 Drive" čempionato sezonas. Visoje šalyje iki Velykų varžysis šimtai ateities automobilių sporto entuziastų. Tik vienas jų laimės svajonių prizą – taps profesionaliu lenktynininku.

Finalas – Kaune

Šiemet atrankos važiavimai vyks iki kovo 31 d. Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje esančiose "Simuliatorių akademijose" entuziastai ir bandys pasiekti geriausius trasos įveikimo laikus maksimaliai realias lenktynių sąlygas atkuriančiuose simuliatoriuose. Tam jie galės išnaudoti po keturis bandymus.

Didžiausia šio sezono atrankos naujiena – "Neste Dream 2 Drive" simuliatorių karavanas. Jis šią savaitę keliauja po Lietuvą ir lanko automobilių sporto entuziastus Alytuje, Marijampolėje, Tauragėje, Mažeikiuose, Šiauliuose ir Panevėžyje. Mažesnių šalies miestų gyventojams specialioje vilkiko puspriekabėje esantys simuliatoriai taps tikru bilietu į svajonę.

Po atrankos šešiolika greičiausiųjų pateks į du atkrentamuosius "Neste Dream 2 Drive" čempionato pusfinalio etapus. Jie vyks balandžio 7–8 d. Kaune. Po jų aštuoni, daugiausia taškų surinkę dalyviai pateks į finalą. Jis susidės iš trijų etapų skirtingose trasose. Greičiausiųjų aštuntukas susirungs Kaune balandžio 15, 22 ir 29 d.

Daugiausia laimėjimų surinkęs lenktynininkas oficialiai taps naujuoju Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių "Neste Dream 2 Drive" čempionu. Kartu su prizu jis gaus lenktynininko licenciją, visą lenktynėms reikalingą aprangą, asmenines automobilių sporto trenerio Jono Dereškevičiaus pamokas ir vietą profesionalioje lenktynių komandoje "Tauras Racing". Kartu su ja ir greitu "Volkswagen Sciroco" automobiliu naujasis virtualių lenktynių čempionas dalyvaus svarbiausiose šių metų Baltijos šalių lenktynėse.

Jaudinantis startas

Praėjusiais metais startavęs čempionatas sutraukė beveik 500 dalyvių iš visos Lietuvos. Pirmuoju šalies virtualių lenktynių čempionu tapęs Martynas Sidunovas ilgai pergale nesimėgavo – iškart pradėjo treniruotis tikrame lenktyniniame automobilyje.

Trumpai tariant, M.Sidunovo debiutas pavyko, nes jau vasaros pabaigoje startavo Lietuvos žiedinių lenktynių čempionate ir aplenkė ne vieną profesionalų sportininką. Vilnietis neslepia, kad kol kas tai buvo didžiausias pokytis jo gyvenime.

"Kai pildžiau paraišką, viskas atrodė taip, kaip sako projekto organizatoriai – svajonė. Giliai širdyje tikėjau, kad galiu laimėti, bet virtualios lenktynės yra kaip tikras sportas, todėl ne viskas priklauso nuo tavo atkaklumo ir talento. O tada viskas pasipylė kaip iš fontano: sveikinimai, treniruotės ir pirmos lenktynės. Laimėjau ne tik profesionalaus lenktynininko karjerą, bet ir naujų draugų", – džiaugsmo neslėpdamas pasakoja naujasis "Tauras Racing" komandos narys. Jis ir šį sezoną padės komandai rinkti taškus Baltijos šalių ištvermės lenktynėse.

Daugiau dalyvių

Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Romas Austinskas pabrėžia, kad čempionatas tampa dar demokratiškesnis, nes jame gali sudalyvauti ne tik didžiųjų miestų gyventojai.

"Pernai per čempionato atidarymą džiaugiausi, kad Lietuva eina koja kojon su naujausiomis automobilių sporto tendencijomis, nes organizuoja virtualias lenktynes. Startuojame jau su antruoju sezonu, tad šiuo klausimu tikrai yra kur lygiuotis kitoms valstybėms. Džiugu, kad šiemet dar daugiau žmonių galės įsilieti į automobilių sportą saugiai ir nebrangiai, net jei ir neturi sportinio automobilio ar niekada juo nelenktyniavę", – entuziazmo neslėpė R.Austinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių