Per karštį ir ligas specialiąsias žaidynes Lietuva baigė trimis medaliais

  • Teksto dydis:

Lietuvos sportininkai tris kartus lipo ant garbės pakylos per paskutinę specialiųjų olimpinių žaidynių dieną Abu Dabyje.

Trečiadienį Jungtiniuose Arabų Emiratuose plaukikas Julius Rėksnys iškovojo bronzą, nors į startą stojo galutinai neatsikratęs ligos.

Žaidynių pradžioje šis 15-metis plaukikas padėjo Lietuvos rinktinei laimėti auksą estafetėje, bet paskui tris dienas praleido lovoje dėl aukštos temperatūros, siekusios 39 laipsnius.

Jis praleido 200 m krūtine startą, o perpus trumpesnės distancijos varžybų dieną jam dar buvo 37,1 laipsnio. Tačiau plaukiko trenerė nusprendė leisti startuoti ir J.Rėksnys iškovojo bronzą, 100 krūtine nuplaukęs per 1 min. 37,35 sek. Iškart po plaukimo jis buvo patikrintas baseine dirbusių medikų.

„Julius labai sunkioje kovoje iškovojo bronzą, nuo aukso medalio laimėtojo atsilikęs 2 sekundėmis. Prieš ligą jo geriausias rezultatas buvo geresnis nei čempiono, bet galiausiai ši bronza yra vertingesnė už auksą dėl tokių Juliaus pastangų ir valios“, – kalbėjo plaukiko trenerė Asta Misiūnaitė.

Bronzą 4 po 400 m bėgimo estafetėje iškovojo Lietuvos lengvaatlečių komanda.

Šioje rungtyje turėjęs startuoti Tadas Vainius negalėjo to padaryti dėl prieš tai varžybose patirtos Achilo sausgyslės traumos, tad jį pakeitė pusmaratonio bėgikė Asta Burbulytė.

Ji, Arūnas Martinonis, Kasparas Vaičiulis ir Rimvydas Kriauzlys finišavo treti.

Aukščiausiai ant garbės pakylos trečiadienį lipo mūsų šalies bočios žaidėjai, treniruojami Rimvydo Mikučausko.

Goda Ragulskytė ir Alfredas Šimas laimėjo sidabrą mišrių porų bočios dvejetų varžybose.

Iš viso žaidynėse kovo 15-20 dienomis Lietuvos delegacija iškovojo 28 medalius: 16 aukso, 8 sidabro ir 4 bronzos.

„Rinktinė žaidynėms buvo puikiai pasirengusi, gerai atlikusi namų darbus, – rezultatais džiaugėsi 26 sportininkų delegacijos vadovas ir treneris Zenonas Misiūnas. – Šįkart per žaidynes kaip niekada mus puolė traumos ir ligos, bet atlaikėme.

Iš pradžių jaudino ir tai, kaip mūsų atletai reaguos į karštą Abu Dabio saulę, atvykus iš šaltos Lietuvos, bet viską atlaikėme. Rezultatai – puikūs.“

Prezidentė pasveikino laimėtojus

Europos Vadovų Taryboje Briuselyje dalyvaujanti prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino puikiai pasirodžiusią šalies rinktinę ir parvežusią į Lietuvą net 28 medalius.

Pasak šalies vadovės, dalyvavimas tokiose tarptautinėse varžybose padrąsina ir įrodo, kad visi iššūkiai yra įveikiami. Tai didžiulis įkvėpimas visiems, darbštumu ir kantrybe siekiantiems pergalių tiek sporto arenoje, tiek kasdieniame gyvenime.

Prezidentė padėkojo sportininkams, kad taip sėkmingai ir garbingai garsina Lietuvą, ir palinkėjo visiems, kad kuo dažniau aplankytų pergalių džiaugsmas, pranešė Prezidentės spaudos tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių