„Kaunas Hockey“: rezultatyviausi, ištvermingiausi ir aršiausi žaidėjai

  • Teksto dydis:

Pasibaigus reguliariajam Lietuvos ledo ritulio čempionato sezonui, antrąją vietą turnyrinėje lentelėje užėmusi komanda „Kaunas Hockey“ intensyviai ruošiasi pusfinalio kovoms. Dar turi paaiškėti, su kuria komanda kauniečiai susitiks kovo 11-ąją (varžybos namuose, Kauno ledo arenoje „Baltų ainiai“) ir 13-ąją (varžybos išvykoje). Kol laukiama ketvirtfinalio rezultatų, yra šiek tiek laiko apžvelgti debiutinį „Kaunas Hockey“ sezoną čempionate ir suvesti „galus“, kaip gi sekėsi komandos žaidėjams.

Sporto pasaulyje paplitusį terminą „iron man“, žymintį nė vienerių rungtynių nepraleidžiančius atletus, „Kaunas Hockey“ nusprendė išversti kaip „vyrai mūrai“. Tokių komandoje po šio sezono – net trys. Tai – Petras Nausėda, Žygimantas Girdžius ir Remigijus Guoga.

Gynėjo ir klubo vadovo pozicijose žaidžiantis P. Nausėda reguliariojo sezono metu pelnė 8 įvarčius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Simboliška – jis surinko ir daugiausiai baudos minučių komandoje, net 44. Geriausias P. Nausėdos pasirodymas įvyko paskutiniajame sezono mače – išvykoje lošiant su Klaipėdos „Baltija“ jis pelnė 3 įvarčius, vadinamąjį hat-tricką, ir atliko du rezultatyvius perdavimus.

„Vyras mūras“ Remigijus Guoga per 20 sužaistų rungtynių ant baudos suolelio prasėdėjo 18 minučių, iš viso jis pelnė 9 įvarčius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Garbės lentoje – ir R. Guogos hat-trickas. 

Trečiasis komandos mūrininkas Žygimantas Girdžius per sezoną iš teisėjų „susirinko“ 41 baudos minutę – vienu ypu jų yra gavęs 25 min., tai yra, buvo pašalintas iš varžybų. Taip pat šio žaidėjo sąskaitoje yra net kelios fotografijos, kuriose jis užfiksuotas kruvina nosimi.

Kaip ir P. Nausėda, hat-tricką Klaipėdoje „surinko“ ir 7 kartus ant ledo šį sezoną iščiuožęs vyriausiasis „Kaunas Hockey“ treneris Jevgenijus Čugajus. Jo sezono sąskatoje – ir 4 rezultatyvūs perdavimai.

Komandos kapitonas Vytautas Jagelavičius, geriau žinomas „Cobros“ slapyvardžiu, taip pat turi ką papasakoti apie baudos suolelio patogumą – ant jo per sezoną praleido 38 minutes. Iki „vyrų mūrų“ būrelio V. Jagelavičiui pritrūko vos vienų rungtynių, tačiau jis net dukart per sezoną atstovavo Lietuvai vyrų rinktinės sudėtyje. Kapitono sąskaitoje – 9 įvarčiai ir 8 rezultatyvūs perdavimai.

Povilas Jagelavičius šį sezoną pasižymėjo fantastišku smūgiu į Rokiškio „Rokiškio“ vartus po rekordiškai ilgos, 20 perkopusios, baudinių serijos, tai buvo vienas dviejų jo pelnytų įvarčių. Baudos minučių srityje P. Jagelavičius tik šiek tiek lenkia jaunesnįjį savo brolį – per 18 žaistų rungtynių jų gavo 41, tarp jų ir išvarymas iš aikštės.

„Kaunas Hockey“ sudėtyje lošia dvi brolių poros – be Jagelavičių, tai ir Erminas bei Aurimas Gutauskai. Erminas per sezoną sužaidė 17 varžybų ir įsirašė du penketus – įvarčius ir rezultatyvius perdavimus. Matematika čia simbolinė – E. Gutausko sąskaitoje lygiai 10 baudos minučių.

Triskart labiau „nusibaudęs“ yra Aurimas Gutauskas, jis spėjo sužaisti 16 varžybų ir sezono nebaigė patyręs peties traumą. A. Gutauskas atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir pelnė 1 įvartį.

Jauniausias komandos žaidėjas Evaldas Gudonis žaidė ypač drausmingai (8 baudos minutės per 17 varžybų) ir per sezoną pelnė 3 įvarčius. Pirmąjį ir paskutinį – į Klaipėdos „Baltijos“ vartus.

Vyriausias „Kaunas Hockey“ žaidėjas Ilja Lašinas per 12 varžybų pelnė net 15 įvarčių, tai geriausias rezultatas komandoje ir 4-7 vietos čempionate pagal rezultatyvumą. Jis atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 baudos minučių, kartą buvo ir pašalintas iš aikštės. Tarp kitų I. Lašino pasiekimų – 2 hat-trickai ir trys kartai po 2 įvarčius, taip pat ir auksinis įvartis, lėmęs istorinę kauniečių pergalę prieš Elektrėnų „Energiją“.

Minėtose rungtynėse du įvarčius pelnė ir Dmitrij Prokopenkov. Iš viso per 12 sužaistų rungtynių jis pelnė 6 įvarčius ir atliko net 11 rezultatyvių perdavimų. Pasižymėjo D. Prokopenkov ir baudos minučių srityje – viso 39, taip pat – vienas pašalinimas iki rungtynių pabaigos, „pelnytas“ sezono pradžioje.

Nė vienos baudos minutės nesurinko ir nė vieno įvarčio per sezoną nepelnė „Kaunas Hockey“ vartininkas Lukas Jakšys. Visgi jis gali pasididžiuoti geriausiu naudingumo koeficientu Lietuvos ledo ritulio lygoje, kitaip tariant, yra geriausias lygos vartininkas.


Šiame straipsnyje: Kaunas Hockeyledo ritulys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių