Kaune sportininkai varžysis dėl geriausio Lietuvos bėgimo klubo vardo

  • Teksto dydis:

Vos prieš kelis metus įkurto VšĮ "Kauno maratono klubo" nariai ruošiasi šį savaitgalį vyksiančioms paskutinėms Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos turnyro varžyboms Kaune -"Kalėdinis bėgimas - 2014".

Ar pavyks klubui, šiuo metu užimančiam trečią vietą bendroje įskaitoje, pakilti aukščiau, priklausys net nuo 50 klubo narių, neišsigandusių šalto oro ir užsiregistravusių dalyvauti varžybose.

Klubo treneris, šių metų Vilniaus maratono čempionas, Remigijus Kančys pasakojo, kad šios varžybos yra paskutinės iš 10 varžybų, kurių metu yra skaičiuojami klubų surinkti taškai. Turnyrinėje lentelėje pirmąsias tris vietas skiria vos keli balai, tad Kauno "Kalėdinis bėgimas" bus lemtingas įtemptoje klubų kovoje.

"Sezonas buvo įtemptas, beveik kiekvieną savaitgalį klubo nariai mėgėjai ir profesionalai išvykdavo į įvairias varžybas. Tad tikimės, kad šeštadienį pavyks visiems sutelkti likusias jėgas ir gerai pasirodyti. Nenusiminsime, jei šį sezoną užbaigsime ir trečia vieta. Tai bus tik paskata kitais metais kovoti dėl stipriausio klubo titulo", - pasakojo R. Kančys.

Nors užsiregistravusių yra apie 50 klubo narių, bet dalis jų planuoja sudalyvauti keliose skirtinguose distancijose. Loreta Kančytė nusiteikusi paskutinėse šių metų varžybose įveikti 2,3 km ir 5,8 km distancijas.

"Pirmiausia vyks trumpesnės, dviejų kilometrų distancijos varžybos, jas išnaudosiu kaip apšilimą, o ilgesnėje 5,8 km distancijoje bėgsiu kiek leis jėgos ir bandysiu kovoti dėl aukščiausių vietų", - planais dalijosi L. Kančytė.

Palaikyti komandos ir sudalyvauti varžybose į Panemunės šilą vyks ir "Kauno maratono klubo" trenerė Inga Juodeškienė bei pats Remigijus Kančys. Taip pat šiais metais daug apdovanojimų laimėję Regimantas Tarasevičius, Aušrinė Maurukaitė bei kiti Lietuvoje ir užsienio varžybose pasižymėję klubo nariai profesionalai ir mėgėjai.

"Kauno maratono klubas" yra privatus lengvosios atletikos klubas, vienijantis tiek profesionalus, tiek mėgėjus. Klubo gretose yra ne tik dvi olimpietės - Rasa Drazdauskaitė bei trenere dirbanti Inga Juodeškienė, o taip pat nuolat ant aukščiausių pakylos laiptelių lipantys Remigijus Kančys ir Aurimas Skinulis, bei būrys perspektyvių Lietuvos sportininkų.

Vykdydamas sportinę veiklą, klubas taip pat užsiima ir visuomenine veikla: sporto entuziastams rengia viešas treniruotes, organizuoja tarptautinį renginį "Kauno maratonas". Taip pat Spalio pabaigoje Kaune vykusį rausvojo kaspino paramos bėgimą "Pink Run su BENU".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių