Kauniečiai iš specialiųjų olimpinių žaidynių parvežė 4 medalius

  • Teksto dydis:

Los Andžele vykusiose specialiosiose olimpinėse žaidynėse Lietuvos atletai pademonstravo puikius rezultatus. Kauniečiai iškovojo 4, o visa Lietuvos rinktinė – net 17 skirtingos prabos medalių.

 „Tai buvo vienas iš sėkmingiausių pasirodymų per mūsų visą dalyvavimą olimpinėse žaidynėse. Džiaugiamės puikiais atletų pasirodymais ir nuoširdžiai dėkojame treneriams, kurie ruošia sportininkus ir praleidžia itin daug laiko treniruotėse. Sportininkų laimėjimai yra visos Lietuvos laimėjimai“, - kalbėjo Lietuvos specialiosios olimpiados komiteto prezidentas, delegacijos vadovas Zenonas Misiūnas.

Žaidynėse iš viso startavo apie 6,5 tūkst. atletų iš 165 valstybių. Lietuvai atstovavo 13 sportininkų, iš kurių - 3 kauniečiai. Sėkmingiausiai iš kauniečių pasirodė Kristupas von Gravrockas, 50 m ir 25 m plaukimo rungtyse iškovojęs sidabro ir bronzos medalius. Bočios rungtyje Julija Vanagaitė iškovojo sidabro medalį, o Alfredas Šimas – bronzos. Iš viso lietuviai iškovojo 17 medalių, iš kurių 9 aukso, 6 sidabro ir 2 bronzos.

Specialiose olimpinėse žaidynėse dalyvauja sutrikusio intelekto atletai. Varžybose jie rungiasi įvairiose amžiaus ir pajėgumo grupėse. Specialiosios žaidynės buvo sukurtos JAV prezidento Johno Kennedy sesers Eunice Kennedy Shriver iniciatyva, kad intelekto sutrikimų turinčių žmonių gyvenimas įgytų daugiau spalvų. Pirmosios Specialiosios žaidynės buvo surengtos 1968 metais Čikagoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių