Kaunietis varžovą įveikė viena ranka

  • Teksto dydis:

Boksininkas Eimantas Stanionis profesionalų ringe iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės. Pirmą kartą kauniečio dvikova su varžovu tęsėsi aštuonis raundus.

Vėl įveikė amerikietį

Karsone (JAV) 23-ejų metų E.Stanionis nugalėjo 25-erių amerikietį Toddą Manuelį. Pergalę Lietuvos kovotojui skyrė visi mačo teisėjai.

Per trečią raundą Eimantas susižeidė dešinę ranką, bet nepasitraukė iš ringo ir kovėsi toliau, tačiau dažniausiai smūgiavo tik kairiąja. Šiandien bus atlikti medicininiai tyrimai ir paaiškės traumos pobūdis.

"Pastaruosius penkis mėnesius treniravausi itin intensyviai, tai gerokai išvargino. Gal kažkiek perlenkiau lazdą, todėl ir trauma užklupo", – svarstė Lietuvos boksininkas.

T.Manueliui tai buvo penkioliktas pralaimėjimas. Jis yra iškovojęs 14 pergalių (iš jų tris – nokautais).

Iki šiol E.Stanionis buvo nokautavęs nigerietį Rasheedą Lawalį, meksikietį Oscarą Valenzuelą bei amerikietį Isaacą Freemaną.

Nemėgstu žemo lygio. Sunkios dvikovos su labiau patyrusiais varžovais – galimybė tobulėti.

Poilsis nepakenktų

Kita E.Stanionio dvikova buvo numatyta spalio 21-ąją Niuarke (JAV), "Prudential Center" arenoje, tačiau planus gali pakoreguoti trauma.

"Būtų gerai šiek tiek pailsėti", – pripažino kaunietis.

Profesionalo karjerą E.Stanionis pradėjo šiemet balandį. Lietuvis yra pasirašęs sutartį su JAV profesionalų bokso agentūra "Ringstar Sports". Jos įkūrėjas ir vadovas – šveicaras Richardas Schaeferis, žinomas bankininkas, bokso vadybininkas.

Pagrindinis Eimanto treneris – klubo "Wild Card Gym" vadovas Freddie Roachas, praeityje prisidėjęs prie bokso garsenybių Mike'o Tysono, Oscaro De La Hoyos, Manny Pacquiao, Michaelio Moorerio, Miguelio Cotto, Guillermo Rigondeaux pergalių.

Siekis – tobulėti

Praeitą savaitę E.Stanionis buvo televizijos "Boxing Channel" pašnekovas.

Į klausimą, kodėl nori kovoti su labiau patyrusiais varžovais, Eimantas atsakė: "Nemėgstu žemo lygio. Mėgėjų ringuose boksavausi tik su pačiais geriausiais tiek olimpiadoje, tiek pasaulio bei Europos čempionatuose. Sunkios dvikovos – galimybė tobulėti."

E.Stanionis tikisi jau kitąmet kautis dėl kurios nors profesionalų bokso organizacijos čempiono diržo.

Šiemet rugsėjį sėkmė lydėjo Eimanto tautietį – taip pat iš Kauno kilusį 29-erių Egidijų Kavaliauską: jis tapo  Šiaurės Amerikos bokso federacijos (NABF) profesionalų pusvidutinio svorio kategorijos čempionu, septintą raundą techniniu nokautu įveikęs 27-erių meksikietį Mahonry Montesą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių