Kauno oro uoste – pasaulio čempiono A. Gudžiaus sutiktuvės

Po pergalingo pasirodymo pasaulio lengvosios atletikos čempionate Londone Kauno oro uoste surengtos disko metiko Andriaus Gudžiaus ir jo komandos narių sutiktuvės. Juos parskraidinęs lėktuvas nusileido vėlų pirmadienio vakarą.

Aukso medalis ant šio tvirto jauno vyro, gyvenančio Kauno rajone, kaklo sužibo po šeštadienį vykusio disko metimo varžybų finalo. Apdovanotas jis buvo sekmadienį, o pirmadienį ovacijomis sutiktas Tėvynėje.

26-erių A.Gudžius pasakojo, kad per apdovanojimų ceremoniją, kurią stebėjo tūkstančiai žiūrovų Londono stadione ir prie TV ekranų, virpėjo iš jaudulio.

Dėl tautiečio triumfo emocijų antplūdis buvo apėmęs ir daugybę Lietuvos gyventojų bei šios sporto šakos gerbėjų iš kitų šalių, jau nekalbant apie A. Gudžiaus artimuosius bei jo trenerį Vaclovą Kidyką, kitus Lietuvos rinktinės narius.

Po apdovanojimų jis buvo sakęs, kad dar sunku suvokti pergalę, kad džiaugsmo pliūpsnis jam - dar prieš akis.

Ar jau buvo tas pliūpsnis? "Tokio, kad nepavyktų tvardytis, tai tikrai nebuvo. Kiekvieną dieną reikėjo pasakoti, kaip jaučiuosi ir panašiai. Su kiekvienu pasakojimu emocijos šiek tiek vis blėso. Bet čia sugrįžus jos vėl sukilo", - kalbėjo sportininkas.

Jis teigė labai maloniai nustebęs, kad jo pasitikti susirinko tokia didelė minia žmonių. "Labai paglostė širdį, savimeilę", - neslėpė A. Gudžius.

Treneris V. Kidykas sakė tikįs, kad galima pasiekti ir dar geresnių rezultatų. Disko metikų karjeros pikas būna 28-30 metų, tad 26-erių metų A. Gudžiaus dar laukia ir įspūdingesnės pergalės.

"Vaikinas iš stuomens ir liemens. Jis yra laikytas ateičiai", - oro uoste žadėjo treneris. "Būtų malonu, kad šis medalis būtų tik pradžia", - šyptelėjo pasaulio čempionas.

A. Gudžiui Londone vykusiose varžybose pakluso asmeninis rekordas – 69,21 m. Jis tapo trečiuoju jauniausiu disko metimo pasaulio čempionu, tačiau to specialiai nesiekė. "Dirbom savo darbą, ir viskas gerai gavosi", - nedaugžodžiavo disko metikas.

Artimiausią varžovą - sidabrą iškovojusį favoritu laikytą švedą Danielį Stahlį  -aplenkė dviem centimetrais. Pastarojo diskas skriejo 69,19 m. "Man - džiugu, jam - apmaudu", - konstatavo sportininkas, bet tikino, kad visi trys prizininkai turėjo dėl ko džiaugtis.

A. Gudžius pasakojo, kad jau tris naktis buvo beveik be miego, tad grįžęs planuoja gerai pailsėti. Jis vardijo, kad miegoti jam trukdė nuovargis, emocijos, apmąstymai. 

Bronzą iškovojo amerikietis Masonas Finley (68,03).

A. Gudžiaus, jo trenerio ir  kineziterapeuto Sauliaus Paliūnio Kaune laukė ne tik sveikinimo kalbos, bet ir ąžuolo vainikai, skanduotės "Ačiū!" bei orkestras. 

A. Gudžiaus išplėštas auksinis apdovanojimas - pirmasis šalies lengvosios atletikos istorijoje po 12 metų pertraukos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

GEDA MERIUI

GEDA MERIUI portretas
Meriui geda atvaziuoti , nes treneri Kydika atleido ir ismete kaip nereikalinga vadova. GEDA MERIUI.

taip taip

taip taip portretas
Sveikinam,saunuolis ..o prie ko Kupcinskas,Mikenas..asmenukes daro,o gal sponsoriavo ..keista foto..

Nuostabu

Nuostabu portretas
kad galime sužinoti, jog Lietuvoje yra tokių puikių šeimų, kurios išaugina tokius didžius vyrus.Lenkiamės žemai Andriaus tėveliams, dėkojame treneriui, didžiuojamės Andriumi.Jeigu dar yra mūsų krašte tokių puikių žmonių, tai dar yra vilties, kad gal išliks ir ta mūsų Lietuvėlė.Padėka, pagarba ir Dievo palaimos šiems didiems žmonėms.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių