Kauno triatlone galima dalyvauti ir nemokant plaukti?

  • Teksto dydis:

Pernai Kaune surengtos pirmosios triatlono varžybos „Orion Tri-Fun“ sulaukė didžiulio susidomėjimo. Bene du šimtai dalyvių plaukė Kauno mariose, mynė dviračius ir bėgo grožėdamiesi vaizdinga Pažaislio miško parko panorama. Šiemet tradiciją nuspręsta tęsti.

Dar daugiau Kaune birželio 27 dieną vykstantis renginys įtrauktas į Lietuvos triatlono taurės renginių plėtros sąrašą.

„Norėjome pasitikrinti, ar Kaune atsiras šiokiai tokiai sportinei avantiūrai pasiryžusių entuziastų. Buvome maloniai nustebinti. Jau po finišo buvo aišku, kad renginį kartosime, - sakė Kauno triatlono organizatorius Dovydas Valiuška. - O bendradarbiavimas su Lietuvos triatlono taure, parodo kad einam teisingu keliu populiarinant triatloną ir kad pirmas blynas neprisvilo – tai aukštas įvertinimas Lietuvos padangėje.“

Nors Lietuvoje triatlonas kasmet populiarėja didžiuliais tempais, daugelis vis dar galvoja, kad ši rungtis tik geležinės ištvermės žmonėms. Išties, pasakojama ne viena istorija, kai įveikę maratono trasą, išbandę ultramaratoną ir pritrūkę iššūkių žmonės pasuka į triatloną. Tačiau yra ir kitų istorijų.

„Triatlono varžybos unikalios tuo, kad tai labai dinamiškas sportas, apjungiantis tris sporto šakas – plaukimą, dviračių rungtį bei bėgimą. Šiuo metu yra rengiamos 3 skirtingų distancijų triatlono varžybos. Mes siūlome išbandyti pačią paprasčiausią“, - pasakoja pats kadaise nuo bėgimo pradėjęs, o vėliau „Ironman“ iššūkį priėmęs D. Valiuška.

„Geležinio žmogaus“ (Ironman) trasa – pati sudėtingiausia: plaukiama 3,8 km, dviračiu važiuojama 180 km ir bėgama 42 km. Pagrindine laikoma olimpinė: 1,5 km plaukiama, 40 km važiuojama dviračiu ir 10 km bėgama. 

Antrajame Kauno triatlone, kuris vyks birželio 27 dieną,  pristatoma žaisminga „Orion Tri-Fun“ trasa: 200 m plaukimas, 10 km dviračiu ir 2,5 km bėgimas. Galima dalyvauti tiek individuliai, tiek su komanda.

„Šią trasą gali įveikti bene kiekvienas be didesnio pasiruošimo, jeigu tik laikotės ant vandens ar kartą esate sėdėję ant dviračio, - šypsosi D. Valiuška. –  Bet triatlonas unikalus tuo, kad čia galite dalyvauti ir nemokėdami plaukti, ar važiuoti dviračiu. Ieškokite bendraminčių ir burkite komandą. Tokiu būdu kiekvienas galės rinktis jam palankiausią rungtį.“

Pasirinktas varžybų formatas savaime užduoda smagų ir žaismingą toną. Tačiau Kauno triatlono organizatoriai siekia, kad dalyviai maksimaliai smagiai praleistų šiltą vasaros vakarą: kiekvienas dalyvis atvykęs su vieno ar kito herojaus kostiumu gali tikėtis išskirtinių prizų.

Beje, organizatoriai perspėja, jog dėl saugumo ribos dalyvių skaičių, tad rimtai svarstančius dalyvauti ragina registruotis iš anksto. Registruotis į Kauno triatloną „Orion Tri-Fun“, vyksiantį birželio 27 dieną galima čia: www.triatlonotaure.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių