Kiokušin karatė 2014 metų trenerio Lietuvoje titulas – G. Varkalai

  • Teksto dydis:

Lietuvos kiokušin karatė federacija (LKKF) oficialiai užbaigė 2014 metų sezoną. Per sezono uždarymo vakarą Kaune buvo paskelbti geriausi 2014 metų Lietuvos kiokušin karatė treneris ir sportininkai.

Geriausiu 2014-ųjų treneriu išrinktas Gediminas Varkala. Kauno "Karių" klubo vadovo auklėtiniai šių metų suaugusių ir jaunimo Europos čempionatuose Lietuvai iškovojo net 3 aukso medalius.

Vyrų kategorijoje į visas prizines vietas pateko po du sportininkus. Geriausiais 2014-ųjų karatistais išrinkti Vytautas Cėpla ir Kaune vykusio Europos absoliučios svorio kategorijos čempionato antrosios vietos laimėtojas Andrius Draugelis, antrąją vietą pasidalino Raimundas Paškauskas ir Valdemaras Gudauskas, o trečiąją - Edgardas Sečinskis ir Jonas Eimontas.

Tarp moterų pirmąją vietą pelnė Inga Mikštaitė, Europos absoliučios svorio kategorijos čempionate taip pat užėmusi antrąją vietą, o birželio mėnesį Azerbaidžano sostinėje Baku tapusi svorio kategorijos iki 65 kg Europos čempione. Už jos išsirikiavo Gabija Gudeliauskaitė, Diana Mačiūtė, Rita Pivoriūnaitė ir Diana Balsytė.

"2014-ieji Lietuvos kiokušin karatė pasaulio atstovams buvo labai sėkmingi. Mūsų patyrusių trenerių ugdomi sportininkai toliau demonstravo aukščiausio lygio meistriškumą ir džiugino puikiomis pergalėmis, - sakė LKKF garbės prezidentas Romas Vitkauskas. - Galime tik pasidžiaugti, kad Lietuvoje vėl puikiai surengėme didelį tarptautinį turnyrą - Europos jaunučių, jaunimo ir suaugusiųjų absoliučios svorio kategorijos čempionatus. Be to, Kėdainiuose išvydome rekordinį vaikų taurės varžybų dalyvių skaičių - per 700. Tai leidžia neabejoti, kad Lietuvos kiokušin karatė sportininkai išliks pasaulio elite dar ilgai. 2015-ieji mums visiems bus išskirtiniai, nes laukia svarbiausias ketverių metų turnyras - pasaulio absoliučios svorio kategorijos čempionatas Tokijuje. Linkiu visiems mūsų sportininkams ir treneriams kuo geriau pasirengti naujam sezonui ir toliau džiuginti aistruolius puikiomis kovomis."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių