Klaipėdietis G. Simutis aukso link brido per purvus

Pasaulio ekstremalaus bėgimo per kliūtis čempionate tarp septintą vietą užėmusios Lietuvos komandos „Plainsrunners LT Team“ narių buvo ir klaipėdietis Gediminas Simutis. Tą pačią dieną jis tapo ir jaunimo rungties nugalėtoju.

Mūsų šalies sportininkai – G.Simutis, kaunietis Vitalijus Subbotinas ir vilnietis Arturas Pulsa Londono (Didžioji Britanija) pašonėje Bretvude vykusiose pirmenybėse aukštą poziciją užėmė komandų estafečių rungtyje, kurioje reikėjo įveikti 15 km ir atlikti beveik 100 įvairių užduočių.

„Buvome pasiskirstę: aš buvo atsakingas už greitį, antrasis – už techniką, trečiasis už jėgą, – varžybų niuansus atskleidė G.Simutis. – O estafetę galiausiai reikėjo baigti kliūčių, kurios buvos skirtos trims žmonėms, ruože. Neštuvais nešėme sunkius akmenis, lipome virvėmis per aukštą kliūtį, o pabaigai laukė 5 metrų siena.“

Klaipėdietis pradėjo varžybas. Įveikęs greičio etapą, G.Simutis buvo trečias. Komandos draugams nepavyko išsaugoti prizinės pozicijos, tačiau ir septinta vieta 67 pasaulio ekipų – labai garbinga.

Nugalėjo lenkų „Algraf EnaX Polska“ trijulė, sugaišusi 45 min. 37 sek. Sidabras atiteko kaimynams latviams („Patria OCR team“), atsilikusiems 22 sek. Trečią vietą užėmusi šeimininkų ekipa „Make Your Move Sports“ trasoje užtruko 47 min. 21 sek.

Lietuvos sportininkai finišo liniją kirto po 49 min. 33 sek.

Kiek atsipūtęs G.Simutis ryžosi dalyvauti jaunimo labdaros bėgimo asmeninės varžybose, kuriose uostamiesčio sportininkas šventė pergalę. 7 km distancijoje nugalėtojas sugaišo 39 min. 48 sek.  Kitas dvi prizines vietas užėmė dar du Lietuvos rinktinės nariai – V.Subbotinas ir Martynas Bugys.

„Prasidėjus varžyboms laikiausi arti pirmaujančių atletų, o antrajame kilometre su kitais Lietuvos sportininkais išsiveržiau į priekį. Iki finišo mūsų niekas nepavijo“, – pasidžiaugė sveikatingumo, asmeniniu ir mitybos treneriu dirbantis G.Simutis.

Ekstremalaus bėgimo trasose iš Kintų kilęs sporto mėgėjas pasirodė visai neseniai – prieš pusmetį. Su būriu klaipėdiečių pavasarį dalyvavo Slovakijoje vykusiose bėgimo per kliūtis „Spartan race“ varžybose G.Simutis laimėjo savo grupėje ir įvykdė normatyvą, suteikusį teisę varžytis su elitiniais sportininkais.

Kelionė į Slovakiją suteikė jam sparnus – atsirado dar didesnis noras išmėginti save naujoje sporto šakoje, kuri labai populiarėja pasaulyje.

Vasarai baigiantis entuziastas išmėgino jėgas „Alfa run“ varžybose gimtoje šalyje, jose užėmė antrą vietą. Su iš nežinia kur atsiradusiu naujoku panoro susipažinti Lietuvos ekstremalaus bėgimo asociacijos prezidentas, šalies rinktinės senbuviai, iš karto pasiūlę atstovauti nacionalinei rinktinei pasaulio čempionate.

O iki planetos pirmenybių buvo likę vos du mėnesiai. G.Simutis ėmė dar uoliau treniruotis ne tik „Apelsino“ sveikatingumo ir sporto klube, kuriame dirba, bet ir miškuose, bėgiodamas krosus.

„Prieš kelionę į Didžiąją Britaniją netekau 6 kg, tapau lengvas iš pūkas“, – juokavo 31-erių vyriškis.

G.Simutis iš pradžių buvo profesionaliu bėgiku, dažniausiai rungtyniavusiu 800 m distancijoje. Vėliau save išbandė bėgdavęs maratonus. Sporto mėgėjas dar žaidžia lėkščiasvydį, priklauso Klaipėdos virvės traukikų klubui, kuris neseniai pasaulio čempionate užėmė aštuntą vietą.

„Bendra 15 metų sporto patirtis duoda vaisių, – pastebėjo G.Simutis. – Prieš kelionę į ekstremalaus bėgimo per kliūtis čempionatą tiksliai žinojau kaip ir ką atlikti, jog pasiekčiau optimalią sportinę formą.“

Anot klaipėdiečio, atsakomybė atstovauti Lietuvai, šeimai, draugams, vertė netausoti jėgų nei treniruotėse, nei čempionate.

„Ačiū už palaikymą, ačiū už tikėjimą manimi“, – taip klaipėdietis dėkojo išlydintiesiems į pirmenybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V.Subbotinas

V.Subbotinas portretas
Šitas straipsnis šūdo net nevertas, tai visiški paistalai, kadangi komndinio begimo trasos 15km su 100u rungčiu nebuvo, o buvo gal tik 8km ir max 50 rungciu, paramos begime niekas su niekuo nesivarzo,laikas nera fiksuojamas, 1,2 ir 3 vietu nera, bega kas kaip gali pagal savo galimybes. Paminejau kelis neteisingus faktus bet jeigu viska isdestyciau tai mano komentaras butu tris kartus ilgesnis už straipsni. Žurnalistai ir sporto artistai nerasykit tokiu nesamoniu, Lietuvoj uztenka Seimo.

rasa

rasa     portretas
respect
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių