Klaipėdos „Dragūnas“ įtemptą savaitę užbaigė gražia pergale

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai įtemptą savaitę užbaigė gražia pergale Baltijos rankinio lygoje.

Rezultatu 29:25 (14:12) „Dragūnas“ nugalėjo Zaporožės ZTR komandą iš Ukrainos. Tai – antroji Klaipėdos komandos pergalė Baltijos šalių rankinio čempionate. Su dviem pergalėmis „Dragūnas“ šiuo metu grupėje užima antrą vietą.

Nuo pirmų rungtynių minučių „Dragūnas“ stengėsi žaisti drausmingai ir kelti problemų varžovams stipriai gindamiesi. Pirmoje rungtynių pusėje „Dragūnui“ pavyko išsiveržti į priekį 8:5, 9:7. Paskutines 8 pirmojo kėlinio minutes komandos žaidė lygiai, į įvartį atsakydamos įvarčiu. Laimė, „Dragūnui“ pavyko nepadaryti klaidų ir išsaugoti pranašumą – 14:12.

Antrąjį kėlinį veržliau pradėjo Klaipėdos komanda, tačiau kėliniui įpusėjus ukrainiečiai rezultatą išlygino – 20:20. Gausiai Klaipėdos sirgalių palaikomi „Dragūno“ rankininkai vėl ėmė veržtis pirmyn. Sėkmingai buvo realizuoti du septynių metrų baudiniai, surengtos kelios greitos rezultatyvios atakos. Per paskutines 7 rungtynių minutes „Dragūnas“ pelnė 9 įvarčius, o ZTR – 5. Einant paskutinei rungtynių minutei sirgaliai jau džiūgavo – iškovota svarbi ir labai saldi pergalė prieš rimtus, stiprius varžovus.

„Smagu. Prieš rungtynes dar perskaitėme socialiniuose tinkluose tokią žinutę, kad Zaporožės kazokai sutriuškins drakonus, tai atsakiau, kad juoksis tas, kuris juoksis paskutinis. Man smagu, be abejo. Mano žaidėjams su Zaporože smagu žaisti ir yra papildomas stimulas. Na, ir Maksimui šiandien vartuose buvo smagu, buvo stimulas žaisti prieš savus. Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad ukrainiečiai šiandien žaidė trečias rungtynes iš eilės per tris dienas ir apkeliavo pusę Europos,  tai parodė, kad ir jie yra ne geležiniai, o tokie patys žmonės, kaip ir mes. Bet tai nesumenkina mūsų pergalės“, – neslėpdamas šypsenos rungtynių baigtį komentavo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

 

Dragūnietis Lukas Simėnas akcentavo, kad savaitė buvo tikrai sunki, varžovai buvo stiprūs, tačiau labai norėjosi taškų.

„Nuotaika gera. Šią savaitę turėjome gana sudėtingą – trejos rungtynės. Pirmose rungtynėse su Alytaus komanda buvo labai daug broko, buvome labai nepatenkinti savo žaidimu. Penktadienį žaidėme su Minsku. Šį savaitę norėjome pasiimti bent tašką, tad šiandien ėjome iki pat galo. Varžovai – stiprūs, aršūs, gynyboje teko tikrai daug darbo įdėti. Džiugu, kad visa komanda apsigynėme ir štai turime tokį rezultatą“, – sakė L. Simėnas.

A. Juškėnas pabrėžė, kad Baltijos rankinio lygos rungtynėse džiugino gausus ir garsus sirgalių palaikymas.

„Mes jau turėtume priprasti prie tokio palaikymo ir žaisti. Dabar, kai žaidžiame Lietuvos čempionate, ramiai kalbamės su žaidėjais, aptariame, ką daryti, jokių problemų. Dabar buvome kitokioje padėtyje – aš ką nors sakau, bet niekas manęs negirdi. Reikia kad visur vienodai būtų, reikia, kad ir Lietuvos čempionate žaidžiant taip būtų. Aišku, čia juokais, o jei rimtai, tai nuoširdus ačiū sirgaliams, nes jie tikrai labai padeda. Kita vertus, kam mes reikalingi, jei ne žiūrovams?“ – gera nuotaika tryško A. Juškėnas.

Artimiausias rungtynes „Dragūnas“ žais trečiadienį, lapkričio 14 d. Lietuvos rankinio lygos rungtynėse Garliavoje klaipėdiečiai žais su RK „Kauno Ąžuolu-KTU“.

Statistika

„Dragūnas“: Modestas Vaitekūnas – 6 įvarčiai, Karolis Bliuvas – 5, Karolis Stropus, Lukas Juškėnas ir Gintaras Cibulskis – po 4, Deividas Virbauskas, Lukas Simėnas ir Gabrielius Virbauskas – po 2 įvarčius.

ZTR: Oleksandr Tilte – 7 įvarčiai, Dmytro Ilchenko ir Roman Severin – po 4, Oleksii Ganchev – 3, Andrii Akimenko, Levgen Konstantinov – po 2, Denys Isanchuk, Maksym Karamyshev ir Dmytro Artemenko – po 1 įvartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių