Klaipėdos „Dragūnas“ turės konkurentą

Uostamiestyje – Europos sporto mieste – karaliauja daugkartinis Lietuvos rankinio lygos čempionatų nugalėtojas „Dragūnas“.

Įkvėpti reprezentacinės miesto komandos pergalių, Klaipėdos rankinio entuziastai subūrė naują klubą – „Mėmelis“, kuriame žaidžia ir buvę „Dragūno“ žaidėjai – Gediminas Vaitkus, Justinas Riauba, Grigorijus Melnikas, Vilijus Lingė.

„Mėmelio“ ekipos debiutas atvirose Klaipėdos rankinio pirmenybėse, kuriose žaidė net Latvijos aukščiausios lygos komanda iš Vainiaudos, pranoko lūkesčius. Uostamiesčio rankinio mėgėjai užėmė pirmą vietą.

Ši ekipa, kurią sudaro ir „Viesulo“ sporto centro auklėtiniai, jau spėjo įrodyti, kad moka žaisti rankinį nė kiek ne blogiau nei Artūro Juškėno ugdoma komanda. „Mėmelio“ vyrai Melnragėje vykusiame Lietuvos paplūdimio rankinio čempionate nepaliko varžovams vilčių ir iškovojo aukso medalius.

Šį mėnesį „Mėmelis“ dalyvavo 18-ajame Jono Stankevičiaus taurės turnyre Jurbarke, kur varžėsi su 1-oje šalies rankinio lygoje rungtyniaujančiomis ekipomis ir užėmė trečiąją vietą.

Pajūrio rankininkai grupės varžybose 17:5 sutriuškino Tauragės septynetuką bei 10:8 palaužė Pasvalio ekipą. Pusfinalyje klaipėdiečiai turėjo pripažinti „Molėtų“ rankininkų pranašumą 9:14. Jie vėliau tapo turnyro nugalėtojais.

Kovoje dėl trečiosios vietos „Mėmelis“ dar kartą susitiko su Pasvalio komanda. Klaipėdiečiai aukštaičius įveikė įtikinamesniu skirtumu – 13:9.

Žaidžiantysis klaipėdiečių treneris G.Vaitkus džiaugiasi, kad pavyko suburti pajėgią ekipą.

„Kai baigėme karjerą pagrindinėje "Dragūno" komandoje, pajutome, kad trūksta rankinio, todėl buvę žaidėjai, kurie, dėl traumų ir kitų aplinkybių, buvo priversti baigti profesionalų karjeras, nusprendėme pradėti rinktis į treniruotes ir sportuoti savo malonumui. Džiugu, kad į mūsų būrį įsiliejo ir „Viesulo“ sporto centre žaidę jaunuoliai. Turime naują ir ambicingą klubą, rungtyniaujame įvairiose rankinio turnyruose. Norime, kad tie žmonės, kurie atidavė savo širdis „Dragūnui“, turėtų galimybę ir toliau sportuoti“, – teigė G.Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anupras

anupras portretas
Ko čia putojiesi, durniau? Niekas tavęs neprašo.

naxren

naxren portretas
iš viso tokio sporto reikia.Tegu oligarxai tokius sporto klubus išlaiko o ne skurstantys gyventojai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių