A. Klemui – Europos tekvondo čempionato bronza

Bulgarijos sostinėje Sofijoje vykusiame Europos tekvondo olimpinių svorio kategorijų čempionate Lietuvos atstovas Aurimas Klemas (svorio kategorija iki 80 kg) iškovojo bronzos medalį.

Lietuvis varžybas pradėjo pergale prieš Andoros atstovą. Antroji kova buvo labai permaininga ir dėl nuolatinio A. Klemo spaudimo serbas Ivanas Karajavičius surinko 8 baudos taškus bei buvo diskvalifikuotas. Ketvirtfinalio kova su turku Hasanu Džanu Lazohlu (Hasan Can Lazoglu) vyko labai įtemptai ir permainingai. Ilgą laiką turkas pirmavo, bet likus mažiau nei 10 sekundžių A. Klemas ne tik išlygino rezultatą, bet ir įgijo trijų taškų persvarą, kas leido pergalingai užbaigti kovą. Pusfinalyje Romualdo Montvido treniruojamas lietuvis nusileido portugalui Žulijui Fereirai (Julio Ferreira) ir pelnė bronzos padovanojimą.

„Tai pirmas mūsų medalis suaugusių Europos pirmenybėse, kuriuo mes labai džiaugiamės. Nors mūsų komandos nariai yra dar jauni, bet jau dabar demonstruoja puikią kovinę dvasią ir techninius tekvondo sugebėjimus“, - sakė Lietuvos tekvondo federacijos generalinis sekretorius Žymantas Bražiūnas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių