Kova dėl parolimpinio komiteto vadovo posto: kuris kandidatas tinkamiausias?

Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių čempionas Mindaugas Bilius ir dar du kandidatai stoja į kovą dėl šalies parolimpinio komiteto prezidento pareigų.

M. Bilius baiminasi, kad rinkimus laimėjus vienam iš jo varžovų didelių pokyčių neįgaliųjų sporte nebus, o ilgametis parolimpinio komiteto prezidentas Vytautas Kvietkauskas išliks organizacijos pilkuoju kardinolu. 

„Kai silpniausia grandis visuomenės bus pajėgi, tada visiems bus daug geriau, ir aš tą kol kas padariau ir dar noriu padaryti daugiau“, – tik grįžęs iš Rio parolimpinių žaidynių kalbėjo M. Bilius.

Vos grįžęs iš žaidynių, kuriose laimėjo aukso ir sidabro medalius, lengvaatletis M. Bilius prasitarė, kad jis kovos dėl pokyčių neįgaliųjų sporte. 35-erių metų sportininkas atvirai sako, kad prie jo medalių Lietuvos parolimpinis komitetas prisidėjo menkai, o ilgamečio prezidento V. Kvietkausko veiklą galima vertinti neigiamai. Dėl to M. Bilius ryžosi kandidatuoti į šalies parolimpinio komiteto prezidento postą.

Dabartinis parolimpinio komiteto prezidentas V. Kvietkauskas kovo 29 dieną vyksiančiuose rinkimuose nedalyvaus. Tačiau kiti du kandidatai – dabartinis parolimpinio komiteto generalinis sekretorius Gintaras Zavadskis ir Viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas gali būti siejami su dabartiniu vadovu.

Antrą kartą iš eilės rinkimuose dalyvausiantis M. Paulauskas pripažįsta, kad, tapęs naujuoju vadovu, jis V. Kvietkauską siūlytų išrinkti garbės prezidentu, o generaliniu sekretoriumi palikti G. Zavadskį. Tačiau jis žada kviesti kartu dirbti ir M. Bilių.

Daugiau apie tai – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių