Kovoje dėl graplingo taurės organizatoriai labiausiai bijo gripo epidemijos

  • Teksto dydis:

Lietuvos graplingo federacija keičia kryptį – prieš tai keletą metų sezoną pradėję nuo Vilniaus miesto atvirojo čempionato šiemet jau į pirmas varžybas geriausius kovotojus kvies kautis dėl komandinės taurės. Pastarąją pernai iškovojo „Smauglio“ atstovai, kurie ir šiemet laikomi pagrindiniais pretendentais apginti titulą.

„Pernai sezoną pradėjome tuo metu, kai daug kur buvo paskelbta gripo epidemija, šiemet vėl gresia tas pats. Tai, be abejo, gali pakoreguoti ir galutinę rikiuotę kovoje dėl taurės. Taip, sutinku, „Smauglys“ favoritas, bet nemanau, kad jie laimės be konkurencijos“, - apie būsimą turnyrą kalbėjo naujasis federacijos prezidentas Adrijus Kupstas. Pastarajam tai bus pirmas turnyras, kurį jis pasitiks kaip organizacijos pirmas asmuo.

– Ar jums, tapus prezidentu, kovoje dėl komandinės taurės pasikeis daug dalykų?

– Principas, neabejotinai, išliks tas pats. Sportininkai, kaip ir kasmet, kovos dėl asmeninių ir komandinių titulų. Didžiausiu skirtumu įvardinčiau varžybų datą. Anksčiau komandinės taurės varžybos vykdavo po Vilniaus ir Pakruojo atvirųjų čempionatų, šiemet nusprendėme tai pakeisti. Tačiau ne tai svarbiausia – svarbiausia, kad su sveikatomis viskas būtų gerai ir tada natūraliai judėsime į priekį.

– Antrus metus iš eilės varžybos bus rengiamos Vilniaus lengvosios atletikos manieže. Ar tai reiškia, kad šis sprendimas pasiteisino?

– Taip, jis tikrai pasiteisino. Manieže yra pakankamai daug erdvės, kad sportininkams nereiktų grūstis Anksčiau rinkdavomės VRM salėje, tačiau ten varžybos prasidėdavo šaltyje, o joms įpusėjus – nebūdavo oro. Čia viskas kitaip – užtenka vietos ir dalyviams, ir treneriams, ir žiūrovams. Administracija į mūsų renginį žiūri palankiai, todėl kol Vilniaus valdžia imtynininkams nepastatys salės, planuojame likti lengvosios atletikos manieže.

– Kodėl būtent Vilnius?

– Anksčiau komandinės taurės varžybos vyko Šakiuose, vėliau Klaipėdoje, tačiau nusprendėme nebesimėtyti ir pasirinkome sostinę. O čia pasirinkimo per daug nėra. Pavyzdžiui, Jonava, Pakruojis turi arenas, o Vilniuje tokių vietų, kur tilptų apie 2000 žiūrovų, nėra. Manau, kad sprendimas visai neblogas – taurė Vilniuje, Lietuvos čempionatas – Kaune. Jei nepasiteisins, keisime.

– Kaip su skaičiavimo sistema? Buvo nepasitenkinimų dėl pradedančiųjų grupės..

– Taip, buvo, dėl to praėjusiais metais pradedančiųjų grupės atsisakėme. Pačioje federacijos gyvavimo pradžioje tokios grupės reikėjo, tačiau atėjo laikas, kai žmonės pradėjo tuo piktnaudžiauti, o patikrinti nebuvo kaip. Miestų čempionatuose, jei organizatoriai norės, tai galės ir toliau startuoti su šia grupe, tačiau federacijos renginiuose to nebebus. Dėl to, grįžtant prie jūsų klausimo, tai skaičiavimo sistema automatiškai supaprastės.

– Jūsų nuomone, atsiras varžovai, kurie mes iššūkį „Smaugliui“?

– Matoma tendencija, kad Šakių „Ošimo“ klubas labai sparčiai vysto moterų graplingą. Ten treneris Vytautas Smirnovas nekelia jokių tikslų, išskyrus pergales ir čempiono titulus. Tai merginos „Ošimui“ jau pernai surinko daug taškų komandinėje įskaitoje. Manau, kad šiemet šakiečiai mes dar rimtesnį iššūkį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių