Kovotoja E. Puidaitė: narve tampu bejausme

  • Teksto dydis:

Žiūrovų dėmesį prikaustantis MMA turnyras „King of the cage Baltic Tour 3“ sugrįžta į Kauną. Gegužės 19 d. 19 val. Kauno sporto halėje vyks kovos narve, turnyre jau ne pirmą kartą Lietuvos garbę gins Evelina Puidaitė. Jos priešininkė – kovotoja iš Kanados Celine Anderson.

E. Puidaitei ši kova KOTC narve bus ketvirtoji. Europos K-1 čempionė, Lietuvos bokso ir Baltijos šalių Muay Thay vicečempionė pirmąsias tris kovas laimėjo.

„Žengiant į narvą pasidarau labiau bėjausmė. Kai nėra jausmų – nėra ir baimės“, – paklausta, kaip ji jaučiasi kas kartą lipdama į narvą, atsakė sportininkė.

„Manau, kad kova bus įdomi ir nelengva, nes apie priešininkę nieko nežinau, ji man bus staigmena. Tačiau kovą bandysiu baigti pirmąjame raunde“, – sako E. Puidaitė.

MMA kovotoja besiruošiant šiai kovai turi numesti kelis kilogramus, kad galėtų kautis reikiamoj svorio kategorijoj. Tolimesnėse kovose sportininkė pasiryžusi keisti svorio kategoriją ir žada lieknėti daugiau.

Renginio organizatoriai Dainius Daukšas („Dainralfo“ vadovas) ir Jordanas Poškaitis (Rytų kovos menų klubas „Naglis“) įkūrė Lietuvos mišrių kovų menų organizaciją, kuri bendradarbiauja su JAV įsikūrusia ir nuo 1998 m. veikiančia KOTC korporacija, todėl sportininkai, kovojantys KOTC turnyruose Lietuvoje, turi galimybių išvykti į varžybas JAV ir kitas užsienio šalis.

Gegužės 19 d. KOTC narve susikaus Lietuvos, Amerikos, Islandijos, Ukrainos, Maldovos, Rusijos, Bulgarijos sportininkai, o renginio metu koncertuos naujos kartos grupė „Flying Saucer Gang“ iš Kauno.

Kovos narve vyksta pagal profesionalų taisykles 3×5 min., leistini visi koviniai veiksmai, smūgiai į galvą stovėsenoje ir gulint parteryje. Kovose susitinka imtynininkai, karatistai, boksininkai bei kitų kovos menų atstovai, todėl žiūrovai turi galimybę regėti intriguojančias ir įtemptas kovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių