Ledo ritulininkai į Lietuvą ir toliau vilioja elito šalių specialistus

  • Teksto dydis:

Asociacija „Hockey Lietuva“ surengė seminarą treneriams, kuriame dalyvavo Kanados ir JAV ledo ritulio specialistai. Buvęs Kanados ledo ritulio rinktinės vyriausiasis treneris George'as Kingstonas ir JAV ledo ritulio federacijos „USA Hockey“ Pietryčių trenerių asociacijos vadovas Ty'us Newberry'is beveik dviem dešimtims Lietuvos ledo ritulio trenerių dėstė ledo ritulio subtilybes.

Šalies strategai gavo išsamią informaciją kaip vaikai nuo pat pirmųjų žingsnių ant ledo ruošiami tapti ledo ritulininkais Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Seminare dalyvavę lietuviai pažymėjo, jog išgirsti amerikiečių patirtį buvo naudinga dėl to, jog kolega iš JAV pateikė konkrečią informaciją apie vaikų treniravimą skirtingose amžiaus kategorijose ir pavyzdžius, kokiais pratimais ir priemonėmis tai daryti.

„Patiko, jog buvo sugrupuota informacija ir nemažai skaičių. Aišku, JAV ledo ritulio federacija turi galimybę daryti tyrimus. Man seminaras naudingas tuo, kad gavau daug informacijos, kuri buvo susisteminta ir patogiai pateikta“, – sakė vyrų rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas Šarūnas Kuliešius.

Abu lektoriai seminare pasidalino informacija ne tik apie vaikų ugdymą, bet ir įvairias ledo ritulio gynybos ir puolimo taktikas.

Pirmą kartą į Lietuvą atvykęs amerikietis buvo itin patenkintas nauja patirtimi ir pažintimi su nedidele šalimi.

„Labai svarbu turėti ilgalaikes programas ruošiant vaikus rimtam ledo rituliui. Reiktų koncentruotis nė į metų pasiekimus, bet orientuotis į visą ledo ritulininko ugdymą nuo pirmų žingsnių iki pilnametystės. Tai pasiekti galima sudarius konkrečias programas su tikslais ir konkrečiomis užduotimis bei pratimais vaikams“, – sakė T.Newberry'is.

Tiek Kanados, tiek JAV specialistai į Lietuvą atvyko šalies ledo ritulio rinktinės vyriausiojo trenerio vokiečio Berndo Haake kvietimu. Specialistas ir toliau dirba milžinišką darbą gerindamas mūsų šalies ledo ritulį.


Šiame straipsnyje: ledo ritulys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių