Lenktynėse palaikys ir žinomi žmonės

Motociklininkas Balys Bardauskas Dakare negalės skųstis palaikymo stoka. Įspūdingiausiose metų lenktynėse nutrūktgalvį lietuvį palaikys ne tik tūkstančiai motosporto gerbėjų prie televizorių ekranų ar stebėsiančių transliacijas internetu, bet ir pagalbininkai drauge keliausiantys į Pietų Ameriką.
 

B.Bardauskas į Dakaro ralį išskris sausio 2 d. Iš Vilniaus oro uosto kartu su juo iškeliaus ir komandos nariai. Kai kurie jų Lietuvai puikiai žinomos asmenybės – Dakarą ne vieną kartą sėkmingai įveikęs automobilių pilotas Aurelijus Petraitis ir sostinės verslininkas bei keliautojas Kęstutis Banikonis, dar anksčiau išmaišęs Libijos smėlynus ir Sacharos dykumą.

„Balys Bardauskas Team“ bus ir žinoma kaunietė, labdaros ir paramos fondo „Saulės smiltys“ vadovė Marija Dubickienė, mūsų šalyje besirūpinanti tuberkulioze sergančiais vaikais.

Pats B. Bardauskas teigia, jog nepaisant to, jog ralį dedikuoja sūnui Perkūnui ir linksmai, nerūpestingai prabėgusiai jaunystei, vis dėlto labai rimtai vertina artėjantį mūsų šalies nepriklausomybės šimtmetį.

Lenktynininkas ragina mylėti šalį ir grasinti ją visomis išgalėmis. „Labai dažnai mes Tėvynę mylime tik žodžiais, o iš tiesų pirmiausiai turėtume jai duoti kažką apčiuopiamo ir tik tada ją atstovauti“, – sako kūno kultūros mokytojo išsilavinimą turintis B. Bardauskas.

Sportininką lydinčioje komandoje taip pat bus ir du dešimtmečius Lietuvoje gyvenantis argentinietis Carlos Brebbia, Dakaro ralio senbuvis, kuris rūpinasi B. Bardausko ekipos organizaciniais reikalais.

Dakaro ralis startuos sausio 6 d. Jame numatyta iš viso 14 etapų. Motociklininkų klasėje užsiregistravo iš viso 167 dalyviai. B. Bardauskas startuos 98-uoju numeriu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių