Lietuvei – TOK įvertinimas

  • Teksto dydis:

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Olimpinio švietimo direktorę Vitą Balsytę Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Thomas Bachas apdovanojo prestižiniu Alberto Madella prizu. Jis kasmet įteikiamas geriausią magistro darbą parašiusiam bendrų TOK ir Belgijos katalikiško Liuveno universiteto MEMOS sporto vadybos studijų magistrantui.

V. Balsytės darbas „Tvarios olimpinio švietimo programos modelis“ (Framework for a Sustainable Olympic Education) buvo išskirtas kaip labiausiai pritaikomas praktinėje Olimpinių komitetų veikloje. Jame lietuvė analizavo darnų organizacijos vystymąsi kaip globalų reiškinį sąsajoje su olimpiniu judėjimu. V. Balsytė identifikavo 94 kriterijus, pagal kuriuos kiekvienas Olimpinis komitetas ar kita sporto organizacija gali įvertinti savo programų tvarumą ir atitikimą darnaus vystymosi principams. Darbo vadovė – Otavos universiteto profesorė Milena Parent.

Bendra TOK ir Liuveno katalikiško universiteto MEMOS sporto organizacijų vadybos magistro studijų programa (Executive Masters in Sport Organisations Management) yra skirta jau aktyviai dirbantiems olimpiniame judėjime žmonėms. Kasmet joje studijuoja 40 vadovaujančias pareigas nacionaliniuose olimpiniuose komitetuose, tarptautinėse sporto šakų federacijose, TOK ar EOK užimantys darbuotojai iš viso pasaulio.

MEMOS magistro studijų programą yra baigę tik 5 lietuviai – LTOK atstovės V. Balsytė ir Lina Vaisetaitė, Lietuvos sporto federacijų sąjungos generalinė sekretorė Agnė Vanagienė, Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, buvęs Lietuvos ministro pirmininko patarėjas sporto klausimais Vytautas Janušaitis.


Šiame straipsnyje: Vita BalsytėLTOKTOK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių