Lietuvės pasaulio šiuolaikinės penkiakovės pirmenybių estafetėje iškovojo sidabrą

  • Teksto dydis:

Antradienį Vokietijos sostinėje prasidėjusiame 2015 metų šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionate Lina Batulevičiūtė ir Ieva Serapinaitė moterų estafečių varžybose iškovojo sidabro medalį.

Lietuvos duetas galutinėje rikiuotėje surinko 1410 taškų ir tik 8 taškais nusileido čempionėmis tapusioms Kinijos penkiakovininkėms - Wanxia Liang ir Qian Chen.

Bronza atiteko Lenkijos sportininkėms Oktawiai Nowackai ir Aleksandrai Skarzynskai, kurios lietuvėms pralaimėjo vos vieną tašką.

Fechtavimosi ir plaukimo rungtyse Lietuvos pora buvo septinta ir po dviejų rungčių tenkinosi šeštąja pozicija tarp 17-os komandų.

Jodamos L. Batulevičiūtė ir I. Serapinaitė surinko 286 taškus, tačiau tiek užteko, kad bendrojoje įskaitoje mūsų merginos pakiltų į penktąją poziciją.

Prieš lemiamą - kombinuotąją bėgimo ir šaudymo - rungtį Lietuvos sportininkės nuo pirmavusių Italijos atstovių atsiliko 15 sekundžių, o nuo trečiąją poziciją užėmusių vokiečių - vos sekunde.

Mūsų sportininkės šia galimybe pasinaudojo tiesiog fantastiškai ir sugebėjo pakilti net į antrąją vietą!

Trečiadienį vyrų asmeninių varžybų atrankoje startuos Justinas Kinderis ir Lukas Kontrimavičius, o ketvirtadienį moterų atrankoje - Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Gintarė Venčkauskaitė, Karolina Gužauskaitė ir Emilija Serapinaitė. Penktadienį vyks vyrų varžybų finalas, o šeštadienį - moterų.

Pasaulio čempionatas baigsis sekmadienį mišrių estafečių varžybomis, kuriose dalyvaus L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J. Kinderis. Šioje rungtyje mūsų sportininkai gins pasaulio čempionų titulą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valdas

valdas portretas
Tiesiog ,saunuoles!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių