Lietuviai sėkmingai kovėsi įspūdingame pilno kontakto karatė čempionate Japonijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos pilno kontakto karatė kovotojai Edgardas Sečinskis ir Vytautas Cėpla Osakoje (Japonija) išbandė jėgas itin daug dalyvių sulaukusiame pirmajame pilno kontakto karatė pasaulio čempionate pagal svorio kategorijas.

Itin sėkmingai varžybos susiklostė E. Sečinskiui, kuris svorio kategorijoje virš 85 kg tarp 59 dalyvių užėmė trečiąją vietą. Iš viso vilniečiui teko kovoti 4 kartus, visus - su japonais.

„Pirmoji kova buvo su Youshinori Nagano, ją laimėjau per pirmąjį pratęsimą, kai gavau įvertinimą „wazari“ (nokdaunas) už efektingą smūgį keliu ir po to - dar vieną „wazari“ už smūgį koja. Taip užsidirbau „ippon“, - pasakojo E. Sečinskis. - Antrąją kovą su Shoki Shimizu laimėjau po 3 raundų kovos 4:1, o trečioji kova su Kazuya Yamamoto buvo labai trumpa: laimėjau nokautu – smūgiu keliu.“

Pusfinalyje lietuvio laukė susitikimas su 2015 metų pasaulio absoliučios svorio kategorijos čempionu Yuji Shimamoto. Šį kartą teisėjų sprendimas buvo palankus E. Sečinskio varžovui.

„Varžovas atliko labai stiprų neleistiną smūgį, po kurio nespėjau atsigauti, o teisėjai tai įvertino tik paprastu įspėjimu, - pralaimėjimo priežastį nurodė vilnietis. - Savo pasirodymą Japonijoje vertinu visai neblogai, tik gaila, kad nepavyko panaudoti visą savo arsenalą kovojant pusfinalyje.“

Tuo metu V. Cėpla tarp net 95 dalyvių svorio kategorijoje iki 85 kg prasimušė tarp 16 geriausiųjų. Patyrusiam vilniečiui Osakoje teko ant tatamio žengti triskart ir taip pat visose kovose susitikti su Tekančios saulės šalies atstovais.

„Pirmojoje kovoje susitikau su jaunu (19 m.) kovotoju iš Japonijos Shumpei Namba, laimėjau per pagrindinį kovos laiką vienbalsiu teisėjų sprendimu 5:0, - pasakojo V. Cėpla. - Antrojoje kovoje su Harunobu Tamura taip pat laimėjau per pagrindinį laiką vienbalsiu teisėjų sprendimu 5:0.“

Aštuntfinalyje iš Marijampolės kilusio vilniečio laukė akistata su dar vienu tituluotu kovotoju, būsimu finalininku Kazufumi Shimamoto.

„Kovą aktyviau pradėjo varžovas, bet jos eigoje jaučiau, kad man pavyko persverti kovą savo naudai. Tikėjausi gauti pratęsimą, bet minimaliu skirtumu 3:2 teisėjai pergalę vis dėlto skyrė K. Shimamoto“, - sakė V. Cėpla.

Savo pasirodymu ir sprendimu dalyvauti čempionate lietuvis taip pat nenusivylė.

„Varžybos buvo aukšto lygio, didelis dalyvių skaičius svorio kategorijoje. Tai buvo neįkainojama patirtis kovojant su naujais priešininkais iš Japonijos jų šalyje“, - džiaugėsi V. Cėpla.

Varžybose Osakoje iš viso dalyvavo 372 vyrai ir 130 moterų iš 23 šalių ir įvairių pilno kontakto karatė organizacijų. Svarstoma, kad atetyje šis turnyras gali tapti vienu prestižiškiausių karatė pasaulyje ir 2020 metais prieš Tokijo olimpines žaidynes sulauks išskirtinai didelio dėmesio.

Apie didžiulę konkurenciją byloja ne tik įspūdingi dalyvių skaičiai, tačiau ir tai, kad tik du užsieniečiai Japonijoje sugebėjo iškovoti bronzos medalius – tai padarė E. Sečinskis ir 2017 metų pasaulio čempionas azerbaidžanietis Salahatas Hasanovas (iki 85 kg). Be jų, į geriausiųjų aštuntukus pateko tik rusas Chasajus Magomedovas (iki 75 kg; vienintelis iš net 25 varžybose dalyvavusių Rusijos kovotojų), lenkas Maciejus Mazuras bei kazachas Ilja Jakovlevas (abu – virš 85 k



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių