Lietuvis vicečempionu būti nebenori

Savaitgalį Vokietijoje prasideda Europos autokroso čempionatas, kuriame aukščiausių pozicijų sieks ir lietuvis Paulius Pleskovas, kuris praėjusiais metais tapo vicečempionu.

Šiemet, pasak paties P.Pleskovo, vėl trasoje dėl vietos teks grumtis su gausiu lenktynininkų būriu iš Čekijos. "Jau praėjusiais metais man teko su jais kovoti. Tik apsižvalgęs pro savo automobilio langus matydavau, kad iš visų pusių mane supa šie sportininkai, tad nebelikdavo nieko kito, kaip tik spausti greičio paminą iki dugno ir ištrūkti iš jų spąstų", – prisimindamas praėjusį sezoną "Kauno dienai" sakė lenktynininkas.
Praėjusiais metais pergalė iš P.Pleskovo rankų išslydo paskutiniuose čempionato etapuose pradėjus streikuoti degalų siurbliui.

"Išsijungus vienam, įjungiau kitą, tačiau ir šis veikė ne visai gerai. Todėl teko tenkintis antrąja vieta", – prisiminė P.Pleskovas. Kartu su tėvu Vladu Pleskovu laukdami naujojo sezono, vyrai sutvarkė visus automobilio trūkumus ir šiemet tikisi pakilti ant aukščiausiųjų apdovanojimų pakylų.

Šiemet kitokia ir varžybų tvarka. Praėjusiais metais iš devynių etapų vienas, kurio rezultatas blogiausias, buvo neįskaitomas, o šiais metais visi dešimt etapų bus įskaitiniai, vadinasi, kova tęsis iki pat paskutinio etapo finišo vėliavos. "Net menkiausia klaida gali lemti, kad prarasi dvi tris pozicijas čempionato įskaitoje, o tai labai daug žinant, kaip stipriai šiemet čempionatui pasiruošę vokiečiai, belgai ir čekai", – apie ateinantį sezoną kalbėjo V.Pleskovas.

Dėl to, kad išaugo čempionato etapų skaičius, sportininkai beveik neturės atokvėpio. Šį savaitgalį lenktynininkai jėgas išbandys Vokietijoje, o išsyk po to, birželio 4–5 d., jų automobilių varikliai gaus Vilkyčiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių