Lietuvos boksininkai baigia pasirengimą Europos pirmenybėms

Geriausi Lietuvos boksininkai lieja prakaitą paskutinėje treniruočių stovykloje prieš Europos čempionatą. Lietuviai Baltarusijoje, netoli Minsko įsikūrusiame "Stayki" olimpiniame sporto centre ne tik treniruojasi, bet ir turės kontrolines dvikovas su kitų šalių boksininkais.

Stovykloje treniruojasi penki, į Europos čempionatą vyksiantys Lietuvos boksininkai - Edgaras Skurdelis (svorio kategorija iki 60 kg), Eimantas Stanionis (iki 69 kg), Tomas Pivorunas (iki 75 kg), Tadas Tamašauskas (iki 91 kg) ir Mantas Valavičius (virš 91 kg). Londono olimpiados prizininkas Evaldas Petrauskas (iki 64 kg) treniruočių stovykloje nedalyvauja, nes ketvirtadienį Hamburge (Vokietija) kovos APB profesionalų lygoje.

"Baltarusiją stovyklai pasirinkome dėl to, kad čia stovyklas rengia pajėgūs šios šalies ir Gruzijos boksininkai, jie taip pat rengiasi Europos čempionatui, todėl turėsime kontrolines dvikovas su pajėgiais varžovais. Sparingai vyks ketvirtadienį ir penktadienį, iki tol rengėme po dvi treniruotes per dieną, o dabar jau mažinsime krūvius", - sako Lietuvos bokso rinktinės treneris Vidas Bružas.

Vėliausiai į stovyklą atvyko vienas iš rinktinės lyderių Eimantas Stanionis, kuris prieš keletą dieną kovojo APB lygoje.

"Dabar man svarbiausia - pasirengti trijų raundų kovoms, nes profesionalų lygoje kovos vyksta net aštuonis raundus. Kai vyksta ilgesnė kova, boksas - šiek tiek lėtesnis, o trijų raundų kovoje viskas vyksta greičiau. Ketvirtadienį ir penktadienį turėsiu dvi sparingo dvikovas, tikiuosi jos padės man vėl pajusti kitokį ritmą", - teigia šešias kovas profesionalų lygoje turėjęs E. Stanionis.

Lietuvos boksininkai Baltarusijoje stovyklaus iki pirmadienio, o jau trečiadienį išvyksta į Europos čempionatą Bulgarijoje.

"Boksininkai nekantriai laukia Europos čempionato, nes jame bus kovojama ne tik dėl medalių, bet ir dėl vietų pasaulio čempionate, o ten bus dalijami olimpiniai kelialapiai. Iškovoti vietą olimpinėse žaidynėse - kiekvieno sportininko svajonė, todėl boksininkų nereikia raginti treniruotėse, jų nusiteikimu ir darbu, treneriai esame labai patenkinti", - sako V. Bružas.

Europos bokso čempionatas Bulgarijos sostinėje Sofijoje vyks rugpjūčio 5-16 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių