Buriavimo regatos nugalėtoja – „Arabela-AG Baltic“ jachta

Kauno mariose įvyko profesionaliausios Lietuvoje buriavimo regatos "ASUS RS-280 Match Race" finalininių plaukimų etapas. "ASUS RS-280 Match Race" taurę iškovojo kapitono Raimondo Šiugždinio vadovaujama "Arabela AG Baltic" įgula, kurią sudarė įgulos nariai Klaudio Kliučinskas, Rimantas Vilkas ir Regimantas Buožius.

"Match Race" varžybos nuo įprastų buriavimo varžybų ar regatų skiriasi tuo, kad jachtos varžosi individualiose dvikovose. Porų suskirstymą finalinėse varžybose lėmė prieš tai vykusiose "Match Race" varžybose užimta vieta.

"Arabela-AG Baltic" pirmajame rate nesunkiai įveikė "Presto" įgulą, Jachta "Hornas" nugalėjo "Barta" komandą, o "Raganosis-Eltel" - "Knygų klubo" įgulą.

Pakeliui į finalą kap. Sauliaus Pajarsko vadovaujama "Raganosis-Eltel" įgula įveikė "Horno" jachtos komandą ir varžėsi su favorite "Arabela AG Baltic" jachta. Pergalę šventė "Raganosis-Eltel" įgula ir tapo pirmąja superfinalo dalyve.

Kad "Arabela-AG Baltic" patektų į superfinalą, reikėjo du kartus nugalėti kap. Gedimino Sirvido vadovaujamą "Knygų klubas" įgulą. Su šia užduotimi užtikrintai susitvarkė kap. Raimondo Šiugždinio įgula ir pateko į superfinalą.

"ASUS RS-280 Match Race" superfinalas vyko iki trijų pergalių. Jame susikovė senos konkurentės "Raganosis -Eltel" ir "Arabela-AG Baltic" įgulos. Pirmajame plaukime pergalę šventė "Arabelos-AG Baltic" įgula. Antrojoje dvikovoje kap. Sauliaus Pajarsko komanda sugebėjo priversti "Arabela- AG Baltic" du kartus pažeisti taisykles ir užtikrintai laimėjo. Trečiajame plaukime jau po starto "Arabelos-AG Baltic" įgula sugebėjo atitrūkti nuo varžovų ir užtikrintai laimėjo plaukimą. Ketvirtajame - lemiamame laukime -

"Raganosis-Eltel" įgula dar priešstartinėje zonoje gavo baudą, kuri ir lėmė jachtos "Arabela AG Baltic" pergalę.

"ASUS RS-280 Match Race" regatos superfinale "Arabela-AG Baltic" įgula rezultatu 3:1 nugalėjo "Raganosis-Eltel" įgulą ir iškovojo "ASUS RS-280 Match Race" nugalėtojos taurę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių