Lietuvos I rankinio lygos nugalėtojai – Kauno LSU FRK „Atletas-Gaja“

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje vykusiose Lietuvos I rankinio lygos finalinėse rungtynėse triumfavo Kauno LSU FRK „Atletas-Gaja“. Jie finale po įtemptos kovos rezultatu 35:33 (18:18) pranoko šeimininkus - Klaipėdos „Viesulo sporto centro-Universiteto-Dragūno“ atstovus.

Finalinis mūšis buvo išties intriguojantis ir įtampa tvyrojo iki paskutinių susitikimo sekundžių. Klaipėdiečiai, kurių gretose net aštuoni “Dragūno” vyrų komandos žaidėjai, šįkart nesusitvarkė su įtampa: 56 dvikovos minutę klaipėdiečiai dar buvo priekyje – 32:31, tačiau per likusį rungtynių laiką klydo ir sugebėjo pelnyti vos 1 įvartį, o tuo tarpu kauniečiai pasižymėjo dar keturis kartus ir triumfavo.

Nugalėtojams po 7 įvarčius įmetė Tadas Bučinskas ir Deivydas Virbauskas, 6 – Marijus Gudeika, po 5 – Karolis Budrys, Mantas Reinys ir Modestas Štarolis.

Klaipėdiečių gretose po 8 įvarčius įmetė Mindaugas Dumčius (2 iš 7 m) ir Jonas Geryba, po 7 įvarčius pridėjo Lukas Simėnas ir Lukas Juškėnas, 3 - Laurynas Simonavičius. Visi jie “Dragūno” vyrų ekipos nariai.

„Džiugu, kad Kaunas laimėjo. Tikiuosi, kad Kaune tai pradės rankinio atgimimą“, – apdovanojus komandas, sakė Lietuvos rankinio federacijos (LRF) generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.

Po dvikovos Kauno komandos nariai neslėpė pasitenkinimo emocijų.

“Rankinio specialistai prognozavo, kad čempionais taps klaipėdiečiai, tačiau mes sujaukėme visas jų prognozes. Daugelis mano, kad mes pateikėme staigmeną, tačiau mums patiems ši pergalė nebuvo netikėta. Mes visą laiką tikėjome, kad galime laimėti ir tai įrodėme”, - džiaugėsi čempionų treneris Juozas Ališauskas.

Jis pasakojo, kad šioms finalinio ketverto varžyboms kauniečiai ruošėsi itin atsakingai.

“Išanalizavome kiekvieno žaidėjo vaiksmus, jų gynybą, puolimo schemas, tiesiog atlikome kruopštų darbą. Kiekvienam savo žaidėjui daviau individualias užduotis ir jie su jomis puikiai susitvarkė. Džiaugiuosi savo komanda. Jie kovėsi išties vyriškai. Juk Klaipėdos komandos gretose yra ne tik būrys “Dragūno” pagrindinės komandos žaidėjų, bet ir du Lietuvos vyrų rinktinės žaidėjai – Mindaugas Dumčius ir Jonas Geryba. Tai išties smagi pergalė”, - džiaugsmo emocijas liejo Kauno komandos strategas J. Ališauskas.

„Viesulo sporto centrą-Universitetą-Dragūną“ treniruojanti Rasa Juškėnienė sakė, kad komandos tikslas buvo auksas, tačiau ir antroji vieta jaunų žaidėjų komandai yra aukštas pasiekimas.

„Šiemet, palyginus su pernykšte sudėtimi, esame gerokai jaunesni, tad rezultatas – pakankamai geras. Praėjusiais metais mūsų sudėtyje žaidė Mindaugas Meškauskas, Šarūnas Ugianskis, Edvinas Vorobjovas, kurie dabar žaidžia Klaipėdos „Dragūno“ sudėtyje. Šiemet žaidėme be jų, bet vėl sugebėjome užimti antrąją vietą, išlaikėme tą patį lygį, tokį patį rezultatą. Vis dėlto, manau, kad pasiekti pergalę mums sutrukdė klaidos. Pernelyg kai kur skubėjome ir padarėme klaidų ten, kur negalėjome suklysti, taip ir išėjo. Vienu metu turėjome trijų įvarčių persvarą, bet jos neišlaikėme, nesužaidėme, kaip reikėjo. Tačiau apskritai sezoną įvertinčiau labai gerai“, – komentavo R. Juškėnienė.

Jonas Geryba, pripažintas geriausiu finalo ketverto žaidėju Klaipėdos komandoje, po varžybų sakė, kad rungtynės buvo nelengvos.

„Varžybos buvo įtemptos nuo pat pirmos minutės, pirmavome tai mes, tai priešininkai. Rungtynių pabaiga mums pakišo koją – žaidėme mažumoje, metėme iš nepatogių padėčių”, - kalbėjo J. Geryba.

Bronzos medaliai - panevėžiečiams

gBronzos medalius iškovojo Panevėžio KKSC „Grifas“ rankininkai mažajame finale rezultatu 33:21 (13:7) pranokę Molėtų SK „Molėtai“ komandą.

Čia jau intrigos buvo kur kas mažiau, nei finalinėje dvikovoje, kadangi panevėžiečiai visas rungtynes kontroliavo situaciją ir pelnytai laimėjo.

Panevėžiečius į pergalę vedė 11 įvarčių įmetęs Rokas Zemlickas, 8 (4 iš 7 m) pridėjo Modestas Vaitekūnas, 7 – Deividas Miškinis.

Molėtų gretose išsiskyrė po 5 įvarčius įmetę Edgaras Leišis (1 iš 7 m) ir Lukas Markaitis, 3 – Karolis Antonovičius.       

Šeštadienį vykusiose pusfinalių varžybose Klaipėdos „Viesulo sporto centro-Universiteto-Dragūno“ rankininkai rezultatu 30:25 (17:11) įveikė Molėtų SK „Molėtai“, o Kauno LSU FRK „Atletas-Gaja“ rezultatu 35:27 (17:13) nugalėjo Panevėžio KKSC „Grifas“ komandą.

Apdovanojimų ceremonijos metu buvo paskelbti geriausi finalo ketverto komandų žaidėjai: Jonas Geryba („VSC-Universitetas-Dragūnas“), Lukas Gurskis („Atletas-Gaja“), Ruslanas Kravčenka (SK „Molėtai“) ir Rokas Zemlickas („Grifas“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių