Lietuvos irkluotojai iškovojo pergalę Lenkijoje

Irklavimo sezonui artėjant į pabaigą, Lietuvos irkluotojai sėkmingai pasirodė Lenkijos mieste Bydgoščiuje vykusioje regatoje „Wielka Wioslarska o Puchar Brdy 2018“. Tai jau 27-oji Bydgoščiaus irklavimo klubo organizuojama regata, kurioje atletai varžosi tik aštuonviečių valčių klasėje.

Ši regata yra ne tik irklavimo varžybos, bet ir savotiška miesto šventė, kurioje netrūksta nei žiūrovų, nei sirgalių ir kurią plačiai nušviečia žiniasklaida. Regatos metu pagerbiami Bydgoščiaus irklavimo klubui, kuriam priklausė ir kai kurie žinomi Lietuvos irkluotojai, labiausiai nusipelnę atletai.

Lietuvai šioje regatoje atstovavusi vyrų aštuonvietė, kurią irklavo jau ne vienų varžybų prizininkai Artūras Muravjovas, Valdas Venckus, Domantas Maročka, Povilas Stankūnas, Mantas Juškevičius, Giedrius Bieliauskas, Mindaugas Griškonis, Saulius Ritteris ir vairininkas Edgaras Savickis, įveikę septynias Lenkijos ir Vokietijos ekipas, užėmė pirmąją vietą.

Gustas Logvinovas, Benas Volkovas, Vilius Grikpėdis, Aronas Nagys, Mantas Gudukas, Saulius Aušbikavičius, broliai Domantas ir Dovydas Stankūnai bei vairininkas Povilas Rubinas jaunių aštuonviečių valčių klasėje užėmė trečiąją vietą.

Šioje regatoje vyksta ir meistrų varžybos, tačiau jose didžiausias dėmesys skiriamas originaliausiam komandos pasirodymui (įdomiausiai aprangai), o ne distancijos įveikimo laikui. Lietuvos įgulą šiais metais sudarė irklavimo teisėjai.

„Wielka Wioslarska o Puchar Brdy“ regatoje jau 12-ąjį kartą rengiamos varžybos tarp irklavimo gimtinės Didžiosios Britanijos Kembridžo ir Oksfordo universitetų komandų. Šį kartą Kembridžas įveikė Oksfordą ir Bydgoščiaus regatose Kembridžas jau laimėjo penkerias varžybas, o Oksfordo universitetas – septynerias.

Didžiausio dėmesio sulaukė šiame renginyje pristatyti Lenkijoje išleisti pašto ženklai, įamžinantys Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių irklavimo prizininkus, tarp kurių pateko ir Lietuvos irkluotojai – sidabrą iš kovoję Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritter bei bronzą iškovojusios Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė-Karalienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pas sita lietuvos Haitiety -aborigena

pas sita  lietuvos  Haitiety -aborigena portretas
maike istatujruota ar orginalas ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių