Lietuvos ledo rinktinės vartų saugumu rūpinsis ryškiausios žvaigždės

  • Teksto dydis:

Lietuvos ledo ritulio rinktinė jau po kiek daugiau nei dviejų savaičių pradės naująjį šalies ledo ritulio istorijos etapą bei stos į pirmąsias savo dvikovas „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre. Nenumaldomai artėjant lapkričio 8-11 dienomis įvyksiančiam turnyrui, aiškūs rinktinės nariai, kurie pakviesti atstovauti Lietuvos rinktinei laukiančiose kovose. Šį kartą pristatomas rinktinės vartininkų bei stipriai atsinaujinęs gynėjų sąrašas.

Rinktinės vartininkų pozicijoje rinktinėje sulauksime didžiausios šios pozicijos žvaigždės Lietuvos ledo ritulio pasaulyje – Manto Armalio. Į Švediją šią vasarą sugrįžęs lietuvis šį sezoną varžosi tiek aukščiausioje šios šalies ledo ritulio lygoje, tiek ir Čempionų lygoje, o abiejuose turnyruose jis per pirmąsias sezono kovas atlaikė daugiau nei 90 proc. varžovų metimų į jo vartus.

Dar vieną galimybę pademonstruoti savo sugebėjimus Lietuvos ledo ritulio gerbėjams progos lauks ir 17-metis Laurynas Lubys. Lietuvos jaunių iki 18 metų ir jaunimo iki 20 metų vartininkas nacionalinėje ekipoje debiutavo praėjusių metų analogiškame turnyre Klaipėdoje, o šį kartą jis į rinktinę atvyksta žengęs žingsnį į priekį ir savo klubinėje karjeroje. „SaiPa“ jaunimo sistemoje tobulėjantis vartininkas šiemet pradėjo rungtyniauti stipriausioje Suomijos jaunimo iki 20 metų lygoje, kur jis jau sužaidė devynis mačus atlaikydamas vyresnių už save varžovų išbandymus.

Be M. Armalio ir L. Lubio, į Danielio Lacroix treniruojamos rinktinės kandidatų sąrašą pateko ir „Hockey Punks“ vartininkas Simas Baltrūnas. Dvejuose pasaulio čempionatuose su rinktine dalyvavęs Vilniaus klubo atstovas į kandidatų sąrašą įtrauktas kaip atsarginis vartininkas.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau – rinktinės gynybos linija šiame turnyre bus gerokai pasikeitusi. Karjerą pabaigus trims iš septynių pasaulio čempionato IB divizione Kaune auksą laimėjusiems gynėjams, šiame turnyre išvysime visus kitus keturis rinktinėje buvusius šios pozicijos žaidėjus bei penkis kandidatus užimti atsilaisvinusias pozicijas.

Rinktinės gynyboje išvysime fantastišką formą Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL) demonstruojantį Nerijų Ališauską. Šalies ledo ritulio istoriją perrašęs Rygos „Dinamo“ atstovas į Vilnių atvykti turėtų pakilios nuotaikos bei siekdamas pratęsti savo puikią sezono atkarpą siekdamas atvesti rinktinę į triumfą „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre.

Pasitraukus keletui rinktinės veteranų, su rinktine atsisveikinti nesiryžęs Artūras Katulis perduos savo patirtį jaunimui ir turnyre Vilniuje. 17-oje pasaulio čempionatų dalyvavęs 37-erių metų „Energijos“ atstovas pasitraukus ilgamečiams bendražygiams bus ir vyriausias nacionalinės ekipos narys.

Kiti du rinktinės garbę Kaune gynę gynėjai atvyksiantys į „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyrą – jauni bet nemažai patirties jau sukaupę Jaunius Jasinevičius bei Domantas Čypas. Pirmasis šį sezoną rezultatyviai rungtyniauja antroje pagal pajėgumą Norvegijos lygoje pirmaujančioje „Comet“ komandoje, o į Čekiją pasukęs D. Čypas įgauna vis daugiau trenerio pasitikėjimo „Chance Liga“ pirmenybėse rungtyniaujančioje „Poruba“ komandoje. Sezono pradžioje patirtos traumos padarinius jau užmiršęs gynėjas neseniai gynėjas įsirašė ir savo pirmąjį tašką antroje pagal pajėgumą šios šalies lygoje, tad į rinktinę jis taip pat turėtų atvykti neblogos nuotaikos.

Į rinktinę sugrįžta ir rinktinės stovykloje balandį dalyvavę, tačiau galiausiai savo vietą kitiems užleisti turėję Edgaras Protčenko ir Kostas Gusevas. Šiemet į Angliją persikėlęs E. Protčenko į Lietuvą sugrįžtą iš NIHL lygos „Billingham Stars“ komandos, o K. Gusevas šiemet rungtyniauja stipriausiose Rusijos jaunimo lygoje (MHL) besivaržančioje „HK Riga“ komandoje.

Likę trys nacionalinės rinktinės kandidatai rinktinėje rungtyniauja Lietuvos čempionate. Rinktinės kandidatų sąraše atsirado vietos ir kurį laiką oficialių mačų rinktinėje nežaidusiems „Energijos“ gynėjui Justinui Vėželiui bei „Hockey Punks“ gynybos grandies nariui Valdui Pikčiui. Po kelių metų JAV į gimtinę grįžęs ir „Geležinio Vilko“ garbę šį sezoną ginantis Tomašas Krukovskis taip pat gaus šansą parodyti savo sugebėjimus nacionalinės rinktinės treneriui D. Lacroix bei užsitarnauti galimybę debiutuoti vyrų rinktinėje.

Galutinę gynybos liniją ir šios pozicijos žaidėjus „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyrui rinktinės trenerių štabas suformuos po prieš turnyrą laukiančios poros dienų treniruočių stovyklos Vilniuje. Realu, kad rinktinės gynybos linija gali keistis ir paties turnyro metu, nes atstovaujamo klubo laukiančios rungtynės veikiausiai neleis K. Gusevui likti iki pat turnyro pabaigos ir jam tokiu atveju tektų atsisveikinti su rinktinės draugais bei išvykti į atstovaujamą ekipą.

Į turnyrą Vilniuje atstovauti Lietuvą pakviesti ir 14 puolėjų, o su rinktinės puolimo grandimi galėsite susipažinti jau rytoj.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyrui (gynėjai ir vartininkai):

Eil nr
Žaidėjas
 
Poz
Gimimo data
Klubas
1
Katulis Artūras
 
G
19810805
Energija Elektrėnai, LTU
2
Vėželis Justinas
 
G
19880926
Energija Elektrėnai, LTU
3
Ališauskas Nerijus
 
G
19910606
Dinamo Riga, KHL
4
Pikčius Valdas
 
G
19920403
Hockey Punks, LTU
5
Čypas Domantas
 
G
19960324
HC Poruba, 2 CZ
6
Jasinevičius Jaunius
 
G
19960709
IK Comet, (Div1) NOR
7
Protčenko Edgar
 
G
19970520
Billingham Stars, NIHL, GB
8
Tomasz Krukowski
 
G
19990503
Geležinis Vilkas, LTU
9
Gusevas Kostas
 
G
19990624
HK Riga, MHL
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1
Armalis Mantas
 
V
19920906
Skellefteå AIK, SWE
2
Lubys Laurynas
 
V
20001206
SaiPa U20, FIN
3
Baltrūnas Simas
 
V
19950317
Hockey Punks, LTU

Bilietus į „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyrą galite įsigyti bilietai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių