Lietuvos moterų rankinio rinktinė pralaimėjo vokietėms

  • Teksto dydis:

Lietuvos moterų rinktinė namuose nesugebėjo pasipriešinti galingai rungtyniavusioms viešnioms iš Vokietijos. Europos čempionato atrankos penktojo turo rungtynėse Lietuvos rankininkės varžovėms nusileido 11:25 (6:10).

Rungtynių pradžioje abiems ekipoms sunkiai sekėsi rinktis savuosius įvarčius, tačiau Vokietijos rinktinė sugebėjo išsiveržti į priekį. Įpusėjus pirmajam kėliniui Lietuvos nacionalinė komanda atsiliko 3 įvarčiais (6:3). Per likusį laiką mūsų rinktinei pavyko sustyguoti žaidimą gynyboje ir prieš ilgąją pertrauką ekipas skyrė vos 4 įvarčiai (10:6).

Kaip ir pirmajame, taip ir antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinė strigo puolime, o varžovės vis lengviau rado būdus rinktis įvarčius. Įpusėjus antrajam kėliniui ekipas jau skyrė 8 įvarčiai (19:11). Per likusį rungtynių laiką treneris daugiau pasireikšti davė jaunosioms komandos žaidėjoms, tačiau jos leido vokietėms susikurti dar solidesnį pranašumą. Pergalę Vokietijos rinktinė šventė 25:11. Tai didžiausias pralaimėjimas, patirtas šiame atrankos cikle.

Geriausios žaidėjos apdovanojimas Lietuvos rinktinėje atiteko karjerą nacionalinėje ekipoje su šiuo atrankos ciklu baigiančiai vartininkei Kristinai Kvedarienei. Jai, kaip ir visai Lietuvos rinktinei, dar liko šiame atrankos cikle sužaisti vienerias rungtynes: birželio 2 dieną Lietuvos rinktinė išvykoje žais su pirmąją vietą grupėje užimančia Ispanija. Net ir po šio skaudaus pralaimėjimo Vokietijai Lietuvos rinktinė išsaugojo galimybes kautis dėl patekimo į Europos čempionatą kaip geriausia trečia komanda.

Lietuva: Klaudija Šidlauskytė 3, Roberta Ivanauskaitė ir Jūratė Žilinskaitė po 2,  Brigita Ivanauskaitė, Inesa Verbovik, Audinga Kniubaitė ir Greta Kavaliauskaitė po 1.

Vokietija: Anna Loerper 5, Emile Bolk, Luise Schulze, Maren Veigel po 3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių