Lietuvos motociklininkas A. Jasikonis gavo karjeros šuolio galimybę

  • Teksto dydis:

Arminas Jasikonis, oficialiai vadinamas greičiausiu Lietuvos motokroso lenktynininku, daugkartinis šalies čempionas, gavo karjeros šuolio galimybę. 21-erių lenktynininkas atstovaus gamyklinei "Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing" komandai, o jo komandos bičiuliu tapo latvis Paulsas Jonassas.

"Nekantrauju, kada galėsiu prisijungti prie "Rockstar Energy Husqvarna" komandos. Įdėmiai stebėjau jos darbą, ir sutartis su šia puikia ekipa yra tarsi svajonės išsipildymas. Žaviuosi šios komandos profesionalumu ir esu pasiryžęs dirbti dar sunkiau nei bet kada anksčiau, kad ateinantis sezonas būtų pats geriausias. Po peties traumos daug dirbau fiziškai ir nekantrauju, kada galėsiu sėsti ant "Husqvarna" motociklo. Tai puikus motociklas ir tikiu, kad su juo galėsiu pasiekti puikių rezultatų", – kalbėjo sportininkas.

Po peties traumos daug dirbau fiziškai ir nekantrauju, kada galėsiu sėsti ant "Husqvarna" motociklo. Tai puikus motociklas ir tikiu, kad su juo galėsiu pasiekti puikių rezultatų.

A.Jasikonis kol kas yra pirmasis ir vienintelis Lietuvos motociklininkas, kuriam pavyko pasaulio motokroso čempionate MXGP užlipti ant nugalėtojų pakylos. Šiemet lietuvis varžėsi ne tik tarptautinėse varžybose, bet ir lenktyniavo Lietuvoje. "Daug talentingų motociklininkų nieko nepasiekė, nes galvojo, kad užtenka vien talento, o stengtis nereikia, tačiau jie klydo. Ruoštis reikia ištisus metus", – yra sakęs sportininkas, užsiminęs, kad šie metai jam ne tokie paprasti, mat neturi geros sutarties, tad retkarčiais netgi motociklą tenka pačiam atsivežti. Atrodo, kad šios dienos jau praeityje, mat ateinančių metų lenktynėse jis turės tvirtą užnugarį.

"Tai, kad aš jaunas, nereiškia, kad neturiu patirties. Lenktyniauju nuo 16-os, o ateinantis sezonas man bus trečias. Iš savęs tikiuosi labai daug, ir mes dėl to jau sunkiai dirbame" – akcentavo A.Jasikonis. Jis pabrėžė, kad ypač džiaugiasi turima nauja technika, prie kurios pratinasi kiekvienos dienos treniruotėse. Anot sportininko, tereikia pritaikyti dar kelias detales, kad motociklas jam tiktų idealiai. "Pirmą kartą, kai prisijungiau prie komandos ir atėjau į dirbtuves, buvau tikrai nustebęs. Tai kažkas, ko nepamatysi visur ir kasdien", – kalbėjo A.Jasikonis.

A.Jasikonis pasaulio motokroso čempionato elito grupėje (MXGP) debiutavo 2016 m. 2017-aisiais jis pasirašė sutartį su gamykline "Suzuki" komanda. Po sezono iširus šiais komandai, A.Jasikonis persikėlė į gamyklinę "Honda" ekipą – "Team Honda Redmoto Assomotor". Su "Suzuki" motociklu A.Jasikonis 2017 m. etape Portugalijoje pasiekė istorinį laimėjimą Lietuvai – užėmė trečiąją vietą ir lipo ant prizininkų pakylos. Bendroje čempionato įskaitoje jis buvo 13-as.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių