Lietuvos rankinio rinktinė nugalėjo Liuksemburgą

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė, kuri ruošiasi Europos čempionato atrankos rungtynėms su Prancūzija ir Portugalija, draugiškame mače išvykoje 31:29 nugalėjo Liuksemburgą.

Pirmajame rungtynių kėlinyje didesnę dalį laiko priekyje buvo lietuviai, tačiau solidesnio pranašumo jie taip ir neįgijo. Lietuvos rinktinė artėjant antrajam kėliniui į pabaigą pirmavo 14:12, tačiau tuomet praleido kelis greitus įvarčius ir prieš ilgąją pertrauką rezultatas buvo lygus (15:15).

Antrajame kėlinyje lietuviai jau perėmė iniciatyvą. Prabėgus nepilnai 10 minučių antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinė jau pirmavo keturių įvarčių skirtumu (21:17). Vis tik toliau bėgti į priekį Liuksemburgo rankininkai lietuviams neleido. Nors varžovai taip nė karto per likusį laiką rezultato ir neišlygino, bet visą laiką kvėpavo mūsų rinktinei į nugarą. Drausmingai susitikimo pabaigą sužaidusi Lietuvos nacionalinė komanda pergalę iškovojo rezultatu 31:29.

Šiose rungtynėse Lietuvos rinktinė vertėsi ne tik be dviejų savo Čempionų lygos žaidėjų (Aideno Malašinsko ir Jono Truchanovičiaus), bet ir be Gerdo Babarsko ir Rolando Bernatonio. Pastarieji du rankininkai prie komandos prisijungs jau Prancūzijoje, Aidenas Malašinskas į aikštę išbėgs tik sekmadienį su Portugalija, o Jonas Truchanovičius dėl traumos praleis abejas pirmas rinktinės rungtynes.

Po šių draugiškų rungtynių lietuvaičiai vyks į Provanso Eksą (Prancūzija), kur ketvirtadienį žais pirmąsias Europos čempionato atrankos rungtynes. Sekmadienį Lietuvos rinktinė jau Klaipėdoje priims Portugalijos rankininkus. Be šių dviejų komandų mūsų grupėje dar varžosi Rumunija, tačiau su jais Lietuvos rinktinė susitiks jau tik pavasarį.

Lietuva: Ignas Grigas 9, Lukas Simėnas 5, Tadas Stankevičius, Vaidas Trainavičius, Skirmantas Plėta po 4, Valdas Drabavičius, Žanas Virbauskas, Mindaugas Urbonas, Mindaugas Tarcijonas ir Mindaugas Dumčius po 1.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių