Lietuvos rankinio rinktinei burtai lėmė islandus

Šeštadienį Zagrebe buvo ištraukti paskutinio vyrų rankinio pasaulio čempionato atrankos etapo burtai. Jie mūsų šalies rinktinei lėmė kovą su Islandijos rankininkais.

Prieš burtų traukimo ceremoniją visos rinktinės buvo suskirstytos į du krepšelius pagal pajėgumą. Lietuvos rinktinės varžovais galėjo būti Serbijos, Islandijos, Čekijos, Slovėnijos, Baltarusijos, Makedonijos, Švedijos, Ispanijos, Norvegijos bei Kroatijos rinktinės. Burtai nulėmė, jog mūsų rinktinei su Islandijos rinktine, kuri iš visų iš šių ekipų Europos čempionate pasirodė prasčiausiai – grupėje užėmė ketvirtąją vietą. Aukščiausias šios šalies rankininkų pasiekimas 2008 metų olimpinėse žaidynėse iškovoti sidabro medaliai.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas po burtų išliko pozityvus: „Bet kuri komanda, kurią galėjome gauti buvo galinga ir Islandija ne išimtis. Be abejo, skųstis tikrai negalime – vis tik šiame čempionate islandai iš visų šių komandų užėmė žemiausią vietą, tačiau rankinio tradicijos šioje šalyje labai gilios. Rankinis Islandijoje pagal populiarumą varžosi su futbolu, o ir pati šalis yra mažos sportuojančios šalies pavyzdys. Aišku tai, jog dabar mums patiems reikia susikoncentruoti į savo žaidimą – surinkti, ką turime geriausio ir tikrai galime „kabintis“. Kitaip tariant burtai mūsų tikrai nenužudė.“

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė pirmajame atrankos ciklo etape Klaipėdoje įveikė Gruzijos, Izraelio bei Latvijos rinktinės ir liko per žingsnį nuo pasaulio čempionato. Lemiama dviejų rungtynių serija su Islandija bus žaidžiama birželio mėnesy, o savo namų rungtynės lietuvaičiais žais Vilniaus „Siemens“ arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių