Lietuvos regbininkai prieš Europos čempionatą šlifuoja paskutinius elementus

  • Teksto dydis:

Sėkmingai pasirodžiusi prestižiniame regbio-7 turnyre Prancūzijoje, Lietuvos rinktinė grįžo į Lietuvą ir tobulina paskutinius elementus prieš artėjančias Europos čempionato kovas.

Jau kitą ketvirtadienį garsaus Pietų Afrikos Respublikos (PAR) trenerio Vuyo Zangqa vadovaujami Lietuvos regbininkai iškris į Maskvą (Rusija), kur birželio 4-5 dienomis vyks pirmasis Europos "Grand Prix" čempionato etapas.

Prancūzijoje vykusiame "Challenge Claude Bergeard" turnyre lietuviai tarp 13 komandų užėmė trečiąją vietą.

"Turnyras buvo aukšto lygio. Jame buvo atvykusių daug komandų - ir rinktinių, ir profesionalių klubų. Treneris neakcentavo rezultato, jam buvo svarbiausias pats žaidimo modelis. Jis pamatė, kaip mes pasiruošėme per keturias savaites treniruočių lauke. Dabar turėsime susirinkimą ir analizuosime savo privalumus ir trūkumus", - kalbėjo Lietuvos rinktinės narys Justinas Vasiliauskas.

V. Zangqa ne tik vadovauja treniruotėms, bet ir pats aktyviai dalyvauja pačiame procese, perteikdamas savo ilgametę patirtį Lietuvos regbininkams.

"Paskutinėje treniruotėje buvo akcentuojamas puolimas. Turnyre Prancūzijoje dažnai atakavome kraštais, bet retai naudojomės įkirtimais aikštės viduryje. Tą treneris mums nuolat akcentuoja. Gynyboje kartais trūkdavo didesnio spaudimo, todėl varžovai mus ištampydavo", - mintimis dalinosi J. Vasiliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių