Regbio grandų derbį minimaliu skirtumu laimėjo „Baltrex-Šiauliai“

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Lietuvos regbio federacijos (LRF) taurės Šiaurės diviziono turnyre įvyko didžiulio susidomėjimo susilaukęs pirmasis šio sezono Šiaulių regbio grandų derbis. Po įspūdingos kovos centriniame Šiaulių savivaldybės stadione nugalėtojo titulą ginantis „Baltrex-Šiaulių“ klubas 28:27 (28:14) nugalėjo „Vairo-Kalvio“ ekipą.

34-ąją minutę „Baltrex-Šiauliai“ turėjo 21 taško persvarą (28:7), bet nuo to laiko daugiau taškų nebepelnė. Tuo tarpu „Vairo-Kalvio“ regbininkai rankų nenuleido ir 74-ąją min. po taiklaus Kęstučio Marcišausko baudos smūgio sumažino atsilikimą iki minimumo. Paskutinėmis minutėmis rezultatas galėjo pakrypti į bet kurią pusę, bet „Balltrex-Šiauliai“ atsilaikė ir iškovojo dramatišką pergalę.

Nugalėtojams 18 taškų pelnė Vytaras Bloškys, po 5 – Armandas Kalinauskas ir Mindaugas Grigas.

„Vairo-Kalvio“ gretose 10 taškų pelnė K.Marcišauskas, po 5 – Tomas Bagdonas, Andrius Martinskas bei Gediminas Marcišauskas, 2 – Donatas Vilimavičius.

„Kaip ir kiekvienos rungtynės su “Vairu-Kalviu„, jos buvo sudėtingos. Lyg ir pirmajame kėlinyje jau turėjome persvarą bei pasitikėjimą savimi, tačiau antrajame pranašumą išbarstėme, gavome geltonas korteles, atsirado nepasitikėjimas trečioje gynybos linijoje ir varžovai tuo pasinaudojo ir antrajame kėlinyje valdė kamuolį, – kalbėjo „Baltrex-Šiaulių“ treneris Edmundas Ščavinskas. – Atsakomosios rungtynės bus greičiausiai tokios pat atkaklios. Analizuosime vieni kitų klaidas ir toliau dirbsime treniruotėse. Vėl lauksime daug žiūrovų ir te nugali stipriausias“.

„Beveik visą pirmą kėlinį dominavome, o antrajame kėlinyje galbūt atsipalaidavome ir galvojome, kad bus lengva. Nuvertinome ne tą varžovą. Iš tikro nėra lengva pirmąsias sezono rungtynes žaisti su “Vairu-Kalviu„. Mes dar nesame pilnai susižaidę, todėl labai sunku žaisti pirmas rungtynes. Atsakomosiose rungtynėse mes tikimės tik pergalės, bet neabejoju, kad bus tokia pat kieta ir atkakli kova“, – pridūrė „Baltrex-Šiaulių“ kapitonas Žygimantas Radžius.

„Rungtynes vertinu dvejopai. Rezultatu nesame patenkinti, bet esu labai patenkintas komandos nusiteikimu ir kovingumu. Vyrai kovėsi iki galo. Pirmą kėlinį pradėjome labai gerai, nusiteikę tinkamai, bet vėliau prasileidome lengvus taškus, nesusitvarkėme gynyboje. Antrajame kėlinyje mes kontroliavome žaidimą, bet pritrūko šiek tiek sėkmės. Esu nusivylęs kai kuriais teisėjų sprendimais lemiamais momentais. Apmaudu pralaimėti, bet labai džiaugiuosi komandos kovingumu. Nenorėčiau nieko išskirti, buvome tikra komanda“, – mintimis dalinosi „Vairo-Kalvio“ treneris G.Marcišauskas.

Tampa aišku, kad turnyro nugalėtojas spręsis atsakomosiose šių dviejų komandų rungtynėse birželio 24 dieną.

Šiaurės divizione taip pat rungtyniauja Kauno „Žalgiris“. Jis po atkaklios kovos pralaimėjo abejas rungtynes „Vairui-Kalviui“ ir dar turės galimybę išmėginti jėgas su „Baltrex-Šiauliais“.

Tuo tarpu kovos LRF taurės Pietų divizione jau baigėsi. Čempionu tapo „Šiaulių“ klubas, kuris paskutinėse rungtynėse išvykoje 55:5 (29:5) nugalėjo autsaiderę Panevėžio „Klevo-PRS“ ekipą ir iškovojo ketvirtąją pergalę iš tiek pat galimų.

Intriguojančiame Vilniaus derbyje dėl antrosios vietos praėjusių metų čempionai Vilniaus „VRA-Tomostos“ regbininkai varžovų aikštėje 37:23 (17:7) įveikė „Geležinį vilką“.

„VRA-Tomostos“ komandai 17 taškų pelnė Eimantas Badaška, 15 – Edmundas Grybauskas, 5 – Andrius Leontjevas.

„Geležiniui vilkui“ 10 taškų pelnė Kristianas Jakuba, 8 – Ervidas Bakutis, 5 – Laurynas Marcinkus.

LRF taurės Pietų diviziono turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai):

1. Šiaulių „Šiauliai“ 4 4 0 0 2. Vilniaus „VRA-Tomosta“ 4 3 0 1 3. Vilniaus „Geležinis vilkas“ 4 2 0 2 4. Jonavos-Kauno „Tauras-Skorpionas-Brum Brum“ 4 1 0 3 5. Panevėžio „Klevas-PRS“ 4 0 0 4



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių