Lietuvos regbio rinktinė nugalėjo Liuksemburgą ir pakilo į antrą vietą

  • Teksto dydis:

Lietuvos regbio rinktinė iškovojo antrąją pergalę Europos čempionato „Conference 1” diviziono Šiaurės konferencijos turnyre. Lietuviai trečiose rungtynėse Panevėžyje šeštadienį 24:12 (12:9) nugalėjo autsaiderį Liuksemburgą.

Lietuvos rinktinė sėkmingiau pradėjo rungtynes ir po Dovydo Taujansko rezultatyvios atakos išsiveržė į priekį 7:0. Vis dėlto susižaidimo stoka kišo koją lietuviams pirmajame kėlinyje ir mūsiškių pražangas varžovai išnaudojo tiksliais baudos smūgiais. Po trijų tikslių smūgių Liuksemburgas išsiveržė į priekį 9:7. Dar prieš rungtynių pertrauką lietuviams persvarą sugrąžino Darius Vaitkevičius.

Antrojo kėlinio pradžioje varžovai išlygino rezultatą 12:12, bet tuomet aikštėje ėme dominuoti lietuviai. Komandos veteranas ir apie karjeros rinktinę pabaigą užsiminęs Mindaugas Misevičius prispaudė kamuolį įskaitiniame varžovų plote, vėliau tą patį padarė ir Domantas Tautkus. Du taškus realizacijos smūgiu pridėjo jaunasis Alanas Alasauskis ir Lietuva iškovojo užtikrintą pergalę.

Pirmą pergalę atstovaudamas Lietuvos rinktinei iškovojo Italijoje rungtyniaujantis Mantvydas Tveraga. Po rungtynių jis džiaugėsi, kad pirmąją pergalę jis pasiekė žaisdamas Lietuvoje.

„Man didelė garbė iškovoti pirmą pergalę namuose, prie savų žiūrovų. Tai pirmas mažas žingsnis visai komandai į priekį. Pergalę lėmė didelis noras. Pirmas kėlinys nebuvo geras, bet per pertrauką pakalbėjome ir antroje rungtynių dalyje žaidėme su didesne energija. Oras žaisti netrukdė, galvojome, kad jis bus prastesnis“, – sakė M. Tveraga, pridūręs, kad žada padėti Lietuvai ir kitose rungtynėse.

„Emocijos dvipusės. Žaidimo kokybė nebuvo pati geriausia. To ir tikėjomės, nes pasiruošimo metu neturėjome draugiškų rungtynių, tai susižaidimo trūko. Pirmajame kėlinyje turėjome problemų su traumomis, gavome geltoną kortelę, iš to viskas ir susidėjo. Svarbiausia, kad laimėjome, – kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Gediminas Marcišauskas. – Net neabejojau, kad lūžis įvyks. Mums prireikė laiko, kad įsivažiuotume“.

Šiose rungtynėse Lietuvos rinktinei atstovavo daug jaunų žaidėjų, kurie pakeitė negalėjusius atvykti keletą profesionalių Lietuvos regbininkų iš užsienio.

„Jaunimo žaidimą vertinu teigiamai. Visi debiutantai sužaidė gerai, rado savo vietą. Dabar žiūrėsime, kokia žaidėjų būklė, lauksime prisijungsiančių keleto kitų žaidėjų. Švedija mums yra tikrai įveikiama, bet žaisime išvykoje, todėl bus nelengva“, – pridūrė G. Marcišauskas.

Su 9 taškais Lietuvos rinktinė grupėje pakilo į antrąją vietą. Pirmąją jau anksčiau užsitikrino 14 taškų turinti Čekija. Turnyrą lietuviai baigs gegužės 6 dieną rungtynėmis išvykoje su Švedijos ekipa.


Šiame straipsnyje: regbis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių