Lietuvos regbio rinktinei Kroatijoje pritrūko laiko

Lietuvos vyrų rebgio rinktinė patyrė šeštą pralaimėjimą Europos Nacijų taurės 2A diviziono turnyre ir prarado viltis pakilti iš penktosios vietos. Lietuvos regbininkai šeštadienį išvykoje 21:25 (8:3) pralaimėjo artimiausiai savo konkurentei Kroatijos rinktinei.

Kroatijos rinktinė gerokai aktyviau pradėjo susitikimą ir jau 4-ą minutę „uždirbo“ baudos smūgį, kurį realizavo Jai Ayoubas. Vėliau Lietuvos rinktinė darė apmaudžias klaidas perdavinėdama kamuolius ir nesugebėjo surengti pavojingų atakų. Pirmo kėlinio viduryje lietuviai pradėjo kroatų šturmą ir įnirtingos kovos prispaudė kamuolį įskaitiniame plote bei išsiveržė į priekį 5:3. Deja, realizacijos smūgį reikėjo atlikti iš labai sudėtingo kampo ir kamuolys skriejo pro šalį.

Rungtynėms artėjant prie pirmo kėlinio pabaigos Kroatija turėjo puikią progą susigrąžinti pranašumą, bet likus porai metrų iki lietuvių įskaitinio ploto Kroatijos rinktinės žaidėjas padarė klaidą ir svečiai apsigynė. Tuo pačiu pačioje kėlinio pabaigoje lietuviai „uždirbo“ baudos smūgį ir Donatas Vilimavičius tolimu, bet tiksliu smūgiu padidino Lietuvos pranašumą iki 8:3.

Antrajame kėlinyje Kroatija iškart surengė pavojingas atakas, o lietuviai padarė keletą apmaudžių klaidų gaudydami kamuolius. Šeimininkai antroje mačo dalyje pelnė net tris žeminimus ir nutolo (11:25). Paskutinėmis minutėmis kroatai vienas po kito turėjo atlikti keitimus, nes žaidėjams nebeužteko jėgų. Lietuvos regbininkai ėmė dominuoti aikštelėje ir po Karolio Navicko bei Jono Mikalčiaus kamuolio prispaudimų įskaitinėje zonoje lietuviai sumažino atsilikimą iki 21:25. Gaila, bet po šių dviejų atakų nepavyko pelnyti taškų realizacijos smūgiais. Po paskutinės lietuvių atakos baigėsi rungtynių laikas.

„Pirmasis kėlinys buvo neblogas, bet po to mums pritrūko disciplinos. Kroatai primetė mums savo žaidimą ir privertė žaisti mūsų aikštės pusėje. Kol žaidėme jų aikštelės pusėje, tol buvome pranašesni.  Kai paleidome varžovus, stengėmės kovoti iki galo ir mums tiesiog pritrūko laiko. Pas žaidėjus buvo nemažai jaudulio, turėjome gerą stovyklą ir tuo pačiu įgavome daug atsakomybės. Labai trūksta stiprių varžovų draugiškose rungtynėse, nes su latviais negalėjome pajusti jokio spaudimo, jokio psichologinio išbandymo“, - po rungtynių kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Linas Naujalis.

Visą lemiamą pranašumą kroatai susikrovė per pirmas kelioliką minučių antrajame kėlinyje. Kas tai lėmė?

„Po pirmo kėlinio mes turėjome pranašumą ir gal per daug savimi pasitikėjome. Kroatams dar labiau padidėjo spaudimas, bet jie neturėjo kur trauktis, į aikštę žengė tinkamai nusiteikę, o mes tam nebuvome pasirengę. Poziciniame puolime jie prieš mus nieko negalėjo padaryti, bet nesugavome svarbių kamuolių, spiriamų į priekį. Vėliau jau pradėjome žaisti sau parankų žaidimą, bet pergalei pasiekti neužteko laiko“, - pasakojo Lietuvos rinktinės treneris.

Po šio pralaimėjimo Lietuvos rinktinė jau nebeturi vilčių pakilti iš paskutinės vietos ir kitą Europos Nacijų taurės ciklą turės žaisti žemesniame 2B divizione. Kroatai liko ketvirtoje pozicijoje ir dėl išlikimo divizione kovos su antrąja 2B grupės komanda. Dėl antrosios pozicijos ten kovoja mūsų kaimynai latviai ir Andoros rinktinė.

„Stengiamės nenusiminti, reikia dirbti toliau. Esame jauna komanda, bandysime toliau taisyti klaideles ir sėkmingai pabaigti šį ciklą“, - pridūrė L.Naujalis.

Paskutines 2012-2014 m Europos Nacijų taurės ciklo rungtynes Lietuva žais balandžio 26 dieną, 14:00 valandą, su Šveicarijos komanda Šiaulių centriniame stadione.

Europos regbio čempionato 2A diviziono turnyro lentelė

Vieta Komanda Rungtynės Pergalės Lygiosios Pralaimėjimai Taškai
1. Nyderlandai 8 7 1 0 35
2. Šveicarija 7 4 1 2 20
3. Malta 8 4 0 4 18
4. Kroatija 8 2 0 6 11
5. Lietuva 7 1 0 6 6



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių