Lietuvos šokėjams – aštuonios poros medalių iš tarptautinių varžybų

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Lietuvos šokėjų poros dalyvavo pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) reitingo varžybose, kuriose jie tapo nugalėtojais, prizininkais ir finalininkais.

Tarptautinės varžybos Italijoje

Italijos mieste Livorno vykusiose „International Open” kategorijos suaugusiųjų standartinių šokių grupės varžybose Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas”) tapo nugalėtojais.

Antrą vietą užėmė Madis Abelis ir Aleksandra Galkina iš Estijos, o bronzos medalius laimėjo Italijos atstovai Marco Bodinis ir Kristina Charitonovaitė. Varžybose dalyvavo 68 poros.

Jaunimo standartinių šokių grupėje Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė (Kauno „Tvistas”) laimėjo aukso medalius.

Antrą vietą užėmė balarusiai Aleksandras Tišukas ir Katsiaryna Šibeko, o trečia vieta atiteko Gabrieliui Korpui ir Vanessai Murajdovai iš Slovakijos. Grupėje varžėsi 24 poros.

Jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje taip pat nugalėjo K. Burneikis ir I. Šekaitė.

Sidabro medalius laimėjo italai Cristianas Martino ir Paula Dolma, o trečią vietą užėmė A. Tišukas ir K. Šibenko. Varžybose dalyvavo 29 poros.

„Rising Stars” standartinių šokių grupėje geriausiai pasirodė Tomas Janonis ir Anna Carbone (Kauno „Editos Daniūtės šokių studija”).

Antrą vietą užėmė italai Matteo Milinis ir Martina Rossi, o bronzos medalius laimėjo Antonio Albrizio ir Rita Albrizio, taip pat iš Italijos. Grupėje varžėsi 37 poros.

„International Open” kategorijos suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupėje Nikita Moisejenko ir Jurga Gustaitė (Kauno „Kaspinas”) užėmė penktą vietą.

Grupės laimėtojais tapo Danijos atstovai Malthe Brinch Rohde ir Sandra Sorensen, sidabro medalius laimėjo Ericas Testa ir Federica Brezzo iš Italijos, o trečią vietą užėmė čekai Tomas Galas ir Sabina Karaskova. Varžybose dalyvavo 35 poros.

Tarptautinės varžybos Rusijoje

Sekmadienį Rusijos mieste Odintsove WDSF „International Open” kategorijos suaugusiųjų standartinių šokių grupės varžybose Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė (Kauno „Rolo” - „Sūkurys”) laimėjo bronzos medalius.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė Iliya Dobrevas ir Ana Mesec iš Slovėnijos, o antrą vietą užėmė rusai Nikita Triškinas or Valeria Krivorčuk. Varžybose dalyvavo 60 porų.

Tarptautinės varžybos Lenkijoje

Šeštadienį Lenkijos mieste Lodzėje vykusiose WDSF reitingo varžybose, suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupėje, Matas Lukašovas ir Rugilė Monginaitė (Kauno „Santaka”) tapo nugalėtojais.

Antrą vietą užėmė lenkai Patrykas Wisniewskis ir Paulina Mrowczynska, o bronzos medalius laimėjo Lubomiras Kozelis ir Adela Sirocakova iš Čekijos. Varžybose dalyvavo 13 porų.

Jaunių II Lotynų Amerikos šokių grupėje Faustas Naruškevičius ir Anastasija Pavšukova (Vilniaus „Vijūnas”) laimėjo sidabro medalius, o Rokas Kraucevičius ir Gabrielė Kviliūtė (Zarasų „Vyja”) užėmė ketvirtą vietą.

Šioje grupėje nugalėjo Kamilas Tarachas ir Michalina Buczynska iš Lenkijos, o trečią vietą užėmė baltarusiai Andrejus Mikhalkevič ir Anastasija Parkhomčyk. Grupėje varžėsi 15 porų.

Jaunių II standartinių šokių grupėje F. Naruškevičius ir A. Pavšukova užėmė antrą vietą.

Geriausiai pasirodė K. Tarachas ir M. Buczynska, o bronzos medalius laimėjo Oliveris Kuniakas ir Valentina Nemravova iš Slovakijos. Grupėje varžėsi 10 porų.

Tarptautinės varžybos Latvijoje

Sekmadienį Latvijos mieste Jurmaloje vykusiose WDSF jaunių II standartinių šokių grupės varžybose Edvardas Mašaro ir Patricija Rinkevičiūtė (Vilniaus „Spindulys”) užėmė ketvirtą, o Kipras Burneikis ir Barbora Martinkevičiūtė (Kauno „Tvistas”) penktą vietą.

Grupės nugalėtojais tapo rusai Sergeyjus Burdinas ir Anastasia Nesterova, sidabro medalius laimėjo Latvijos atstovai Ernests Aksels Dimants ir Marija Pascenko, o trečią vietą užėmė Olegs Berzins ir Anna Berzina, taip pat iš Latvijos. Varžybose dalyvavo 27 poros.

Jaunių II Lotynų Amerikos šokių grupėje K. Burneikis ir B. Martinkevičiūtė užėmė penktą vietą.

Geriausiai pasirodė estai Robertas Veide ir Amanda Rebeca Padar, sidabro medalius laimėjo Olegas Streletskys ir Maryia Sabanskaya iš Baltarusijos, o trečią vietą užėmė Izraelio atstovai Eyalas Ately ir Karin Kaykov. Grupėje varžėsi 28 poros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių