Lietuvos stalo tenisininkai neatsilaikė prieš ukrainiečius

  • Teksto dydis:

Jaunai šalies vyrų stalo teniso komandai nepavyko rimčiau pasipriešinti patyrusiems Ukrainos sportininkams. Antradienį Vilniuje, „Tauro“ sporto mokyklos salėje, vykusi lietuvių ir ukrainiečių akistata baigėsi svečių pergale 3:0. Tai buvo Europos stalo teniso komandinio čempionato atrankos turnyro F grupės kova.

ITTF reitinge 319 vietą užimantis 23 metų Alfredas Udra 0:3 (1:11, 8:11, 4:11) pralaimėjo 31-erių Jevhenui Pryščepai (ITTF-184), 23 metų Tomas Mikutis (ITTF-226) 0:3 (7:11, 9:11, 4:11) pripažino pasaulio šimtuke esančio 28-erių Jaroslavo Žmudenkos (ITTF-99) pranašumą, o 26-erių Arnoldas Domeika (IITF-465) 0:3 (5:11, 3:11, 7:11) neatsilaikė prieš 28 metų Viktorą Jefimovą (ITTF-109).

„Mūsų komanda jauna, perspektyvi. O ukrainiečių rinktinė labai pajėgi. Pagrindiniai jų žaidėjai yra pasaulio šimtuke. Tai parodo, kad šie sportininkai yra labai aukšto lygio, – po dvikovos sakė Lietuvos vyrų komandos treneris Raimondas Jackevičius. – Tikimės, kad ateityje mūsų stalo tenisininkai su ukrainiečiais galės kovoti lygiai“.

Tai buvo antra Lietuvos vyrų nesėkmė žemyno komandinių pirmenybių atrankos varžybose. Atranką mūsiškiai pradėjo pralaimėjimu 0:3 portugalams, kurie prieš dvejus metus yra tapę stipriausi Europoje.

Antradienio vakarą 19.30 val. Vilniuje lietuviai vėl susitiks su ukrainiečiais, mat šie panoro, jog atsakomoji dvikova vyktų ne Ukrainoje, o Lietuvoje.

Prieš tai, 17 val., „Tauro“ sporto mokyklos salėje 2017 metų Europos komandinio čempionato atrankos mačą mūsų šalies moterų komanda žais su serbėmis.

Europos pirmenybių atrankoje dalyvauja po 30 moterų ir vyrų komandų. Jos suskirstytos į 10 grupių. Lietuvos moterų rinktinė G grupėje varžosi su Čekija ir Serbija. Vyrai pateko į F grupę, kurioje yra Portugalija ir Ukraina.

Į Europos čempionato „Championships“ divizioną pateks pirmąsias vietas grupėse užėmusios vyrų ir moterų komandos. Trečiosiose pozicijose atsidūrusios ekipos pateks į „Challenge“ divizioną. Antrąsias vietas grupėse užėmusios rinktinės bus suskirstytos į penkias poras ir tarpusavyje žais namie bei išvykoje. Porų nugalėtojai keliaus į „Championships“ divizioną, o pralaimėjusios ekipos į „Challenge“ divizioną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių