Lietuvos tinklininkai kovos dėl medalių Europos universitetų čempionate

  • Teksto dydis:

Liepos 25-30 dienomis Splite (Kroatija) vyksiančiame pasaulio universitetų paplūdimio tinklinio čempionate savo jėgas išmėgins Vilniaus universiteto (VU) atstovai Lukas Každailis ir Artūras Vasiljevas.

11-ajame Europos universitetų studentų čempionate lietuviai varžysis su dar 13 šalių komandomis. Į varžybas Kroatijoje atvyks Olandijos, Turkijos, Vokietijos, Suomijos, Slovėnijos, Izraelio, Lenkijos, Portugalijos, Austrijos, Baltarusijos, Kroatijos, Ispanijos ir Rusijos sportininkai.

L. Každailis su A. Vasiljevu jau ne vieną kartą dalyvauja turnyruose kartu, todėl jie gerai vienas kitą pažįsta. Apie mūsiškių aukštas galimybes byloja sėkmingas pasirodymas neseniai Rokiškyje vykusiame Rytų Europos zoninės tinklinio asociacijos (EEVZA) etape, kuriame jie iškovojo sidabro medalius.

Dalyvavimas šiose varžybose nėra finansuojamas, todėl galimybė vykti į Europos universitetų čempionatą atsirado tik rėmėjų pagalba.

"Mums džiugu, kad mūsų pasiekti rezultatai yra matomi ir turėsime progą pakovoti dėl medalių Europoje. Esame dėkingi rėmėjams, kurie suteikė tokią galimybę", - sakė L. Každailis.

Nacionalinės studentų tinklinio lygos (NSTL) prezidentas Jūras Banys neabejoja, kad lietuviai kausis dėl pačių aukščiausių pozicijų.

"Suteikta galimybė sudalyvauti tokiame renginyje turi didžiulę reikšmę ne tik studentų tinkliniui bei studentų sportui, bet ir visai tinklinio bendruomenei. Mes džiaugiamės, kad tokia įmonė kaip UAB "Baip" susidomėjo studentų sportu ir jų ateitimi tinklinyje bei suteikė galimybę daugiausia pasiekimų tarp studentų turinčiai paplūdimio tinklinio komandai pakovoti dėl medalių Europoje", - geros kloties studentams linkėdamas sakė J. Banys.

Tuo tarpu varžybų Splite organizatoriai žada, kad tai bus geriausias Europos universitetų čempionatas istorijoje. Šias keletą dienų Kroatijoje dirbs net 125 savanoriai, mieste netrūksta renginio reklamos.

L. Každailis ir A. Vasiljevas šiais metais tapo Lietuvos studentų čempionais, taip pat iškovojo bronzos medalius SELL žaidynėse. Praėjusiais metais jie dalyvavo pasaulio studentų paplūdimio tinklinio čempionate, kuriame užėmė septintąją vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių