Lietuvos vandensvydininkai Vokietijos sostinėje užėmė penktą vietą

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinė vyrų vandensvydžio rinktinė, besiruošdama Europos čempionato atrankos varžybų antram turui, kuris rugsėjo 25-27 dienomis vyks Izraelyje,

dalyvavo tarptautiniame aštuonių komandų turnyre Vokietijos sostinėje.

Lietuviai pateko į pirmąjį pogrupį kartu su dviem Vokietijos ir vienu Danijos klubu. Antrąjį pogrupį sudarė Vokietijos, Lenkijos, Italijos ir Danijos ekipos. Pagal varžybų nuostatus, po pogrupio varžybų, komanda užėmusi atitinkamą vietą savo pogrupyje, kitame varžybų etape susitiko su tokią pat vietą užėmusia kito pogrupio komanda bei varžėsi dėl atitinkamos galutinės pozicijos.

Pirmame mače Lietuvos rinktinės varžovais buvo OSC "Pocdam" (Vokietija) klubo sportininkai. Lietuviai po atkaklios kovos turėjo pripažinti vokiečių pranašumą - 3:5 (0:1, 2:2 ,0:2,1:0). Svečiams po vieną įvartį pelnė Julius Goštautas, Rimantas Jakutis ir Norvydas Zapustas.

Antrąją turnyro dieną buvo žaidžiamos dvejos rungtynės. Pirmose Lietuvos rinktinė susitiko su SVV "Plauen" (Vokietija) sportininkais bei pralaimėjo 7:11 (3:3, 1:3, 1:3, 2:2). Lietuvių gretose įvarčiais pasižymėjo Egidijus Sutkus (3), Julius Goštautas, Antonas Sugoniakas, Norvydas Zapustas ir Marius Jakimčikas.

Antrose šeštadienio rungtynėse lietuvių laukė susitikimas su "Odense" (Danija) klubo vandensvydininkais. Šiose rungtynėse lietuviai šventė pirmą pergalę 10:4 (4:1, 1:2, 4:0, 1:1). Dviem įvarčiais prie pergalės prisidėjo Julius Goštautas, Antonas Sugoniakas, Norvydas Zapustasas ir Mantas Pelakauskas, vienu - Egidijus Sutkus bei Pijus Vadvilavičius.

Nerijaus Papaurėlio ir Tadeušo Pašuko treniruojama Lietuvos rinktinė savo pogrupyje užėmė trečią vietą ir sekmadienį dėl penktos vietos susirungė su Danijos čempionais SSK "Slagelse" atstovais. Kova buvo labai atkakli ir permaininga, tačiau lietuviai pergalės siekė atkakliau ir buvo už tai apdovanoti. Iškovota pergalė rezultatu 7:6 (2:1, 3:2, 0:2, 2:1). Šiose rungtynėse įvarčiais pasižymėjo Antonas Sugoniakas (3), Egidijus Sutkus, Pijus Vadvilavičius, Rimantas Jakutis ir Norvydas Zapustas.

Rugsėjo mėnesį Lietuvos rinktinės laukia trumpa treniruočių stovykla ir išvyka į Europos čempionatą Izraelyje, kur varžovais bus pajėgios Izraelio, Olandijos ir Gruzijos nacionalinės vandensvydžio ekipos.


Šiame straipsnyje: vandensvydissportassportininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių